CDA

Ferdinand Grapperhaus voorzitter en Yvonne van Rooy vicevoorzitter CDA-Programcommissie

FerdinandGrapperhaus wordt voorzitter van de Programcommissie Tweede Kamerverkiezingen2011. Yvonne van Rooy wordt vicevoorzitter. Dat heeft het partijbestuur deze week besloten.

FerdinandGrapperhaus(50) is in het dagelijks leven advocaat en partner bij advocatenkantoor Allen& Overy te Amsterdam. Hij is tevens Kroonlid van de Sociaal-EconomischeRaad (SER) en hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht.Grapperhaus was ook voorzitter van de partijbrede commissie Woningmarkt diejuli 2009 het rapport Goed Wonen! presenteerde. Grapperhaus is de oudste zoon van oud-staatssecretarisGrapperhaus.

Yvonne van Rooy(58) is voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrechj enplaatsvervangend Kroonlid van de SER. Van Rooy was eerder staatssecretaris vanEconomische Zaken, lid van de Tweede Kamer en lid van het Europees Parlement.Ook was zij voorzitter van de Adviescommissie kandidatenlijst Europeseverkiezingen 2009.

Raymond Gradus, directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, is secretaris van deProgramcommissie Eind januari 2010 wordt de hele samenstellingvan de Programcommissie bekend. U wordt hier nader over geïnformeerd.

Werkwijze en tijdpad
De Programcommissie gaat de komende tijd aan deslag. In augustus.september 2010 presenteert deCommissie het ontwerp-verkiezingsprogramma dat daarna naar de Gemeentelijke en Provincialeafdelingen wordt gezondenTot eind november 2010 kunnen ProvincialeAfdelingen amendementen indienen bij het partijbureau.Amendementen en pro-adviezen worden besproken ophet Verkiezingscongres op vrijdag en zaterdag 11 en 12 februari. Het congres stelt het programma vervolgens vast.