Lynx uitgeroepen tot beste online broker 2009

03/12/2009 16:13

Lynx

Online broker Lynx is als beste uit de bus gekomen bij het onafhankelijke brokeronderzoek dat is uitgevoerd door het gerenommeerde weekblad Beleggers Belangen. "De kans is groot dat Lynx aan de vooravond staat van een grote doorbraak bij de particuliere belegger," aldus Beleggers Belangen in het onderzoek.

Lynx winnaar Nationaal Brokeronderzoek

Beleggers Belangen heeft gedurende twee maanden intensief onderzoek gedaan naar de kosten, handelsmogelijkheden, het gebruiksgemak en de service van negen Nederlandse brokers. Lynx is de uiteindelijke winnaar van het onderzoek. Vooral op het gebied van de transactiekosten wint Lynx het van andere brokers. "De gevestigde orde wordt nu uitgedaagd door Lynx en Today's. Hierdoor is Binck qua kosten nu een middenmotor en Alex heeft zich zelfs ontwikkeld tot dure middenmotor," aldus Beleggers Belangen.

Lynx presteert qua handelsmogelijkheden ook beter dan Binck en Alex

Naast het kostenplaatje onderzocht Beleggers Belangen ook de verschillen in het productaanbod van de diverse brokers. Zo hebben klanten van Lynx volgens het onderzoek veel meer handelsmogelijkheden dan bij Binck of Alex het geval zou zijn. Via Lynx hebben beleggers via internet rechtstreeks toegang tot meer dan 80 beurzen in 16 landen. Daarnaast is het mogelijk om te beleggen in alle soorten effecten, zoals aandelen, opties, futures, opties, valuta en obligaties.

Nieuwkomer Lynx daagt gevestigde orde uit

"Gevestigde partijen moeten serieus rekening houden met Lynx," aldus Beleggers Belangen. Het brokeronderzoek heeft onder meer uitgewezen dat veel beleggers niet bijzonder tevreden zijn over hun huidige broker. "Dat opent perspectieven voor Lynx." Naast lage tarieven, wordt ook het professionele handelsplatform van Lynx geroemd: "Qua mogelijke ordersoorten en ordersystemen zijn Lynx en Today's de concurrentie ver vooruit," aldus Beleggers Belangen.

"We zijn zeer verheugd om door het oudste beleggersmagazine van Nederland te worden uitgeroepen tot beste online broker van 2009. Dit onderzoek bevestigt dat onze lage tarieven en aangeboden diensten zeer gewaardeerd worden door de Nederlandse belegger. We verwachten dat Lynx in 2010 wederom een prachtig jaar tegemoet gaat en zien nog enorme groeikansen in de markt voor online beleggen", aldus Jeroen Kramer, directeur Lynx.





http://www.lynx.nl