Politie Amsterdam-Amstelland

SCHIETENDE OVERVALLER AANGEHOUDEN (03-12-2009)

De politie heeft woensdagavond een 40-jarige man aangehouden voor het plegen van een gewapende overval op een makelaarskantoor aan de Waalstraat. Tijdens zijn vlucht ontstond een schotenwisseling met achtervolgende agenten. Een agent en de verdachte raakten gewond.

Omstreeks 17.30 uur werd het kantoor overvallen. De verdachte maakte daarbij ondermeer een geldbedrag buit. Na de overval sloeg hij op de vlucht waarna de politie hem in het Beatrixpark probeerde aan te houden. Tijdens de schotenwisseling die daarbij ontstond raakten een agent en de verdachte gewond. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen maar werd tijdens een zoekactie aangehouden. De politie zette daarbij een helikopter en een arrestatieteam in. Het park was vanaf 17.30 uur tot ver in de nacht afgesloten voor het publiek. Na de speuractie naar de verdachte werd een uitgebreid technisch sporenonderzoek ingesteld met inzet van forensisch rechercheurs van een ander politiekorps. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident tussen de verdachte en politie.

De politieagent die lichtgewond raakte kon na behandeling in een ziekenhuis al snel naar huis. De verdachte werd na zijn aanhouding verzorgd in een ziekenhuis. Aan het eind van de avond is hij overgebracht naar een politiebureau. De man is een bekende van de politie. In het verleden is hij meerdere keren aangehouden voor het plegen van overvallen.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van zowel de overval op de Waalstraat als van het schietincident in het Beatrixpark. Mensen die iets hebben gezien kort voor, tijdens of na deze gebeurtenissen worden verzocht contact op te nemen met het Bureau Districtsrecherche van district Zuid via 0900-8844.


____________________