Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Blowverbod voor Katendrecht en Afrikaanderwijk

De politie gaat in Katendrecht en Afrikaanderwijk streng controleren op het blowverbod. Het blowverbod geldt overigens voor heel Rotterdam, maar niet alle wijken zijn zogenoemde 'aanwijzingsgebieden'.

Het blowverbod is er om overlast in de wijken tegen te gaan en om politiemensen meer mogelijkheden te geven op te treden tegen overlast. Het blowverbod verbiedt mensen om buiten, op straat middelen te gebruiken die genoemd worden in de Opiumwet, zoals softdrugs.

De Opiumwet schrijft voor dat deze middelen niet in het openbaar mogen worden toegediend en er mogen daartoe ook geen voorbereidingen worden getroffen. Behalve op straat geldt het blowverbod voor openbare plekken (denk aan sportvelden, parken, pleinen, e.d.) of in voor publiek toegankelijke gebouwen (bijvoorbeeld buurtcentra, portieken van woningen, snackbars en winkels). Ook is het bezit van voorwerpen of stoffen voor het gebruik van deze middelen verboden (artikel 3.3.4 APV).

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de gebiedsregisseurs Joeri Viergever (Katendrecht), via (010) 291 6040 en Ton Buitendijk (Afrikaanderwijk), via (010) 291