CDA

Theo Bovens voorzitter Adviescommissie kandidaatstelling Tweede Kamer

Theo Bovens (50) wordt voorzitter van de Adviescommissie kandidatenlijst TweedeKamer. Dat heeft het CDA-Partijbestuur deze week besloten.

Bovens is voorzitter van het college vanbestuur van de Open Universiteit Nederland. Verder is hij Kroonlid van deSociaal-Economische Raad (SER) Eerder was hij vice voorzitter van de Raad van Werk en Inkomen(RWI). Bovens is al lang actief inhet CDA. Hij was onder meer wethouder in Maastricht, landelijkpartijbestuurslid en voorzitter van het CDA-Limburg. De komende maanden wordende overige leden van de adviescommissie door het partijbestuur benoemd. DeTweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 11 mei 2011.

Procedure en werkwijze
Voorjaar 2010 stelthet partijbestuur de profielschets van zowel het individuele fractielid als hetfractieprofiel vast. Vervolgens kunnen gemeentelijkeen provinciale afdelingen tot uiterlijk7 juni 2010 maximaal 5 kandidaten aandragen. GeĂŻnteresseerde leden kunnen ook rechtstreeks solliciteren naar de functie. De adviescommissieonder leiding van Theo Bovens selecteert vervolgens de nieuwe kandidaten enspreekt met de geselecteerde kandidaten. Over deze kandidaten brengt de commissie verslag uit aan hetPartijbestuur. Het Partijbestuurstelt op 12 november 2010 deconcept-advieslijst vast. Op 10 december 2010 stelt het versterktpartijbestuur (het partijbestuur versterkt met regionale vertegenwoordigers) dedefinitieve advieslijst vast. De gemeentelijkeafdelingen kunnen dan tot 28 januari2011 stemmen over deze lijst.

De kandidatenlijst TweedeKamerverkiezingen wordt vervolgens op het verkiezingscongres van zaterdag 12 februari a.s. bekrachtigd.