Groen!

Mediacommissie moet samen komen voor uitleg nakend ontslag Dirk Wauters

door Bart Caron (Vlaams parlementslid) op 3 december 2009

Vlaams parlementslid Bart Caron heeft aan de voorzitter van de Mediacommissie gevraagd om de commissie samen te roepen, om meer uitleg te krijgen over de geruchtenstroom over een nakend ontslag van Dirk Wauters, gedelegeerd bestuurder van de VRT.

Groen! wil weten welke factoren er spelen? Gaat het om een disfunctioneren van de gedelegeerd bestuurder of is er een achterliggende agenda? Zijn er niet sommigen die alles willen aangrijpen om de omroep zelf schade toe te brengen?

Bart Caron: "Wij begrijpen dat er moet bespaard worden, ook bij de VRT. Die besparing kunnen best eerst gebeuren in het topkader en bij de overheadkost en zo weinig mogelijk bij de aanmaak van programma's, al hebben we ook wel vragen bij sommige programma's. Is het bijvoorbeeld nodig om tegelijk op één en Canvas een wielerwedstrijd uit te zenden? Een denkoefening over de invulling van de kerntaak en opdracht - die staat niet ter discussie - van de VRT dringt zich dus meer dan ook op. En gelet op het feit dat er een evaluatie van de beheersovereenkomst wordt gepland, mag dit gesprek niet lang worden uitgesteld."

Groen! is bekommerd om de toekomst van de openbare omroep. Daarom willen we dringend tekst en uitleg over wat er echt aan de hand is en vragen we aan de voorzitter van de mediacommissie om de commissie samen te roepen.

Contact: Bart Caron -
Deel Deel
Bart Caron

Vlaams Volksvertegenwoordiger