Gemeente IJsselstein


IJsselstein en Montfoort bundelen krachten op P&O-gebied

Datum: donderdag 3 december 2009
Beide gemeentes bundelen hun krachten op het gebied van salarisadministratie en personeelsbeleid. Op 3 december werden de handtekeningen gezet om de afspraken te bekrachtigen.

Burgemeester Van den Brink en gemeentesecretaris Van Delden van IJsselstein en burgemeester Bert Jansen en gemeentesecretaris van Montfoort ondertekenden de notitie `Samenwerking gemeenten IJsselstein en Montfoort'.
Reden voor de intergemeentelijke samenwerking is dat de capaciteit voor salarisadministratie en personeelsbeleid bij beide gemeenten beperkt is en daardoor kwetsbaar. Daarnaast is het door de geringe P&O-beleidscapaciteit voor beide gemeente nauwelijks mogelijk het toenemend aantal wettelijke taken goed uit te voeren. Door de krachten op het gebied van P&O te bundelen, zetten beide gemeenten de bestaande beleidscapaciteit efficiënter in. Bovendien stelt de samenwerking beide organisaties beter in staat het P&O-beleid goed aan te laten sluiten bij ontwikkelingen op de roerige arbeidsmarkt van dit moment.
In de startnotitie die op het gemeentehuis van IJsselstein werd ondertekend, zijn de randvoorwaarden en intentie tot samenwerking vastgelegd.