RET

Eerste OV-verbod op tramlijn 23

03 december 2009
Een 19-jarige man uit Rotterdam heeft op donderdag 3 december het eerste OV-verbod gekregen op tramlijn 23. De man mag de komende 8 weken niet met deze tramlijn reizen. Aanleiding voor opleggen van dit verbod is een vechtpartij in de tram woensdagavond, waarbij drie RET-controleurs lichtgewond raakten. De 19-jarige man verzette zich nadat hij was aangehouden voor zwartrijden. De volledige toedracht van het incident is in onderzoek bij de politie.

Per 1 september bestaat de mogelijkheid om een OV-verbod op te leggen aan passagiers die zich niet op tramlijn 23 gedragen. Daarvoor hebben burgemeester Aboutaleb, hoofdofficier Korvinus en algemeen directeur van de RET, Pedro Peters, in augustus een convenant ondertekend.

Triest
"Een trieste eer voor deze man om de eerste te zijn en een gevoel van boosheid dat toch weer RET-personeel slachtoffer is," aldus algemeen directeur van de RET, Pedro Peters. "Het leek er lang op dat alleen de mogelijkheid om een OV-verbod op lijn 23 te krijgen, preventief werkte. Twee maanden lang is het relatief rustig geweest."

OV-verbod
Het OV-verbod geldt bij de RET op de tramlijnen 2 en 23. Als RET-personeel een OV-verbodwaardige overtreding constateert wordt direct noodassistentie ingeschakeld. Na de aanhouding en het verhoor op het politiebureau overlegt de politie met de sectiechef veiligheid van de RET of er een OV-verbod wordt opgelegd. De overtreder wordt vervolgens op de foto gezet en binnen 24 uur is zijn/haar foto en personalia bekend bij personeel van betreffende tramlijn. Halte, elke zondag vanaf 17.40 op TV Rijnmond