Openbaar Ministerie

Stand van zaken onderzoek Bossche zwemschoolhouder

3 december 2009 - Arrondissementsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie te 's-Hertogenbosch deelt mede dat vandaag de tweede pro formazitting tegen de Bossche zwemschoolhouder heeft plaatsgevonden bij de meervoudige kamer van de rechtbank te 's-Hertogenbosch.
De verdachte was bij de pro formazitting niét aanwezig.

Tijdens de pro formazitting is medegedeeld dat de politie het onderzoek bijna heeft afgerond.
Bij de verdachte is na de aanhouding een grote hoeveelheid gegevensdragers in beslag genomen. Tot op heden heeft de politie daarop 221 filmpjes en enkele duizenden foto's aangetroffen, waarop strafbaar gedrag stond.

In totaal zijn inmiddels 60 verschillende meisjes geïdentificeerd op het bij verdachte aangetroffen strafbare beeldmateriaal. In veel gevallen zijn daarbij meerdere films en foto's van een bepaald meisje aangetroffen. Niet alle ouders hebben hiervan aangifte gedaan, maar de meesten wel.

Inmiddels zijn 58 aangiftes opgenomen. Onder de 58 aangiftes bevinden zich een aantal aangiftes van meisjes die niet op het beeldmateriaal zijn teruggevonden, maar waarbij het gedrag en/of de uitlatingen van hun kind de ouders aanleiding hebben gegeven om te vermoeden dat hun kind ook slachtoffer is geworden van verdachte.

Ook zijn nog enkele tientallen meisjes op het beeldmateriaal te zien, waarvan de identiteit tot op heden onbekend is. Het gaat hierbij overigens voor een groot deel om meisjes die heimelijk zijn gefilmd door verdachte en waar op het beeldmateriaal geen ontuchtige handelingen te zien zijn.

De advocaat van de verdachte vroeg aan de rechtbank opheffing van het voorarrest van de verdachte. De rechtbank verlengde echter de voorlopige hechtenis.

Op 11 februari 2010 vindt de derde pro formazitting plaats. Op 9 maart 2010 vindt een regiezitting plaats. Tijdens een regiezitting wordt bekeken of partijen nog aanvullende onderzoekswensen hebben.

De rechtbank trekt in totaal vijf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.
De eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling staat gepland op 31 mei 2010.