Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: maak einde aan islamisering zorg
donderdag 03 december 2009

Vragen van de leden Fritsma en Agema (beiden PVV) aan de minister voor WWI en de minister van VWS over de islamisering van een Gouds ziekenhuis:

1.)
Bent u er bekend mee dat een project van het Goudse Groene Hart Ziekenhuis is genomineerd voor een prijs voor Patiëntgericht werken?


2.)
Deelt u de mening dat dit te zot voor woorden is omdat genoemd ziekenhuis de islamisering met dit project tot kunst verheft?


3.)
Hoe beoordeelt u het dat het ziekenhuis een allochtone patiëntenvoorlichter breed wil inzetten, dat er een Arabische radiozender wordt gestart en dat er dieronvriendelijke halalmaaltijden worden geserveerd?


4.)
Deelt u de mening dat al deze maatregelen het verkeerde signaal geven dat de Nederlandse samenleving zich aan allochtonen moet aanpassen in plaats van andersom? Zo neen, waarom niet?


5.)
Hoe beoordeelt u het dat het ziekenhuis subsidie aanvraagt voor oortelefoons die gebruikt worden voor tolken op afstand? Deelt u de mening dat allochtonen die geen Nederlands kunnen of willen spreken zelf zorg moeten dragen voor de kosten voor vertaling?


6.)
Kunt u onmiddellijk een einde maken aan de voortgaande islamisering, ook in de gezondheidszorg, en specifiek in het Goudse Groene Hart ziekenhuis?