VU medisch centrum

Twitterend VUmc trekt de aandacht

3 december 2009

Sinds VUmc in juni dit jaar startte met twitteren, hebben zich 161 volgers aangemeld en dit aantal groeit nog steeds. Vrijwel dagelijks melden zich nieuwe belangstellenden aan. De volgers zijn heel divers. Medewerkers, mensen die uit persoonlijke interesse of beroepsmatig in de zorg geïnteresseerd zijn, maar ook diverse websites die nieuws uit allerlei zorginstellingen verzamelen.

Natuurlijk wordt er op twitter ook gepraat over VUmc. Bijvoorbeeld door mensen die hier als patiënt of bezoeker komen. Het draadloze internet is duidelijk voor veel mensen een aangenaam tijdverdrijf en wordt dus erg gewaardeerd. Ook hardlopers twitteren over VUmc, maar dan over de gebouwenloop van oktober, die veel lopers als een bijzondere loop zien.
Via twitter communiceer je met andere twitteraars die zich hebben aangemeld bij jouw Twitter. Als twitteraar kan je op elk moment van de dag in 140 tekens een berichtje sturen. Dit kan via de website van twitter, maar ook via je andere programma's, een mobieltje of een sms berichtje. Ook de VU stuurt berichten via twitter, en enkele andere UMC's, zoals het LUMC, het Erasmus MC, UMC Utrecht en UMC St. Radboud.

Wil je ook de berichten van VUmc volgen op Twitter? Je vindt VUmc op http://twitter.com/VUmcAmsterdam .

Brechje van Beek
bron: Tracer