Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ondersteuning in economisch moeilijke tijden

Zon 150 bewoners naar besparingsmarkt

Veel mensen zijn deze dagen in geldnood. Vaak onnodig. Want door goede voorlichting, maar ook praktische ondersteuning is dit effectief te bestrijden. Daarom organiseerden wooncorporatie Woonbron en deelgemeente IJsselmonde op 25 november jl. met zeventien lokale organisaties een besparingsmarkt.

Zon 150 bewoners van Groenenhagen & Tuinenhoven en Groene Tuin e.o. in IJsselmonde bezochten de besparingsmarkt. Doel is het tegengaan van armoede en het bevorderen van deelname aan het sociale verkeer van minder draagkrachtige IJsselmondenaren. Het is voor het eerst dat een dergelijke markt in IJsselmonde is georganiseerd.

Doeltreffend
De besparingsmarkt blijkt daarbij een doeltreffend instrument. De locatie van de besparingsmarkt de groenstrook voor winkelcentrum Prinsenplein stond garant voor veel bezoekers. Alle aanwezige organisaties actief op het gebied van onder meer welzijnswerk, zorg, onderwijs en wonen konden rekenen op een warme belangstelling.

Besparen, deelnemen en leren
Bezoekers kregen op de markt informatie over hoe ze rond kunnen komen. Ook was aandacht voor het feit dat bezoekers door beperkte financiële middelen minder kunnen deelnemen aan sociale activiteiten in de buurt. Op de markt kwamen ook scholingsmogelijkheden aan bod. Medewerkers van Woonbron gaven tot slot energiebesparingtips; goed voor de portemonnee van bewoners én het milieu.
Bezoekers en deelnemende organisaties kijken tevreden terug op de markt, die in de toekomst waarschijnlijk een vervolg krijgt.

De besparingsmarkt is mogelijk gemaakt door Deelgemeente IJsselmonde en Woonbron in samenwerking met Albeda College, Formulierenteam Rotterdam, Jeugdsportfonds Rotterdam, Kansen in IJsselmonde, Kredietbank Rotterdam, Kringloopbord IJsselmonde, OK (Onbenutte Kwaliteiten) IJsselmonde, Perspect, Sociaal Raadslieden Rotterdam, Stichting Dierenopvang Rotterdam-Rijnmond, Stichting Hulp in Praktijk, Stichting Kledingbank Rotterdam, Stichting Reakt Rijnmond, Stichting IJsselWijs en Verhage vest. Prinsenplein.