Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 3 december 2009

UvA lanceert website duurzaamheid

Gepubliceerd op 3 december 2009

De Universiteit van Amsterdam (UvA) zet in op duurzaamheid. Alle UvA-initiatieven op het gebied van duurzaamheid zijn nu te vinden op één website: www.uva.nl/duurzaamheid. Op deze website is onder meer informatie te vinden over het wetenschappelijk onderzoek en de onderwijsprogramma's die de UvA rond dit thema kent. De UvA wil niet alleen een bijdrage leveren aan de stabiliteit van de samenleving door het onderwerp 'duurzaam' in onderwijs- en onderzoeksprogramma's te versterken. Ook een duurzame bedrijfsvoering - onderverdeeld in Energie, Inkoop, en Bouw en Verbouw - staat hoog in het vaandel aan de UvA.

Als brede universiteit, met maatschappelijke betrokkenheid, wil de UvA in haar onderzoeksprogramma's een prominente plek geven aan het thema duurzaamheid. De UvA kent daarnaast vele onderwijsprogramma's op het gebied van duurzaamheid. In vrijwel alle faculteiten wordt aan dit onderwerp aandacht besteed. Enkele voorbeelden hiervan zijn Milieurecht, Sustainable management, Globalisering en biodiversiteit, Watermanagement en Duurzame chemie.

Subsidies

De UvA streeft naar meer betrokkenheid bij duurzaamheid. Bij het vernieuwen van onderwijsprogramma's en het verdiepen van onderzoeksprogramma's, kan de aanvraag van een subsidie voor de hand liggen. UvA-onderzoekers vinden via de duurzaamheidswebsite snel de weg naar `groene' subsidies.

Op de website is ook aandacht voor de actualiteit: naar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen laten wetenschappers vanuit hun verschillende disciplines hun licht schijnen op het thema duurzaamheid. Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur, legt in een korte video uit waarom duurzaamheid bij de UvA hoog in het vaandel staat. Zie onderstaande verwijzing om de website te bezoeken.

Verwijzingen

UvA-website Duurzaamheid
Bron: UvA Persvoorlichting