Gemeente Duiven


Voorgenomen besluit tot vaststellen van Verordening Wmo raad gemeente Duiven


----------
Burgemeester en wethouders van Duiven maken bekend dat de "Verordening Wmo- raad gemeente Duiven" ter inzage ligt.

Per 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning in werking getreden, hierin is de verplichting opgenomen dat de gemeente over ontwerpplannen advies dient te vragen aan de gezamenlijke vertegenwoordigers van representatieve organisaties van de kant van vragers op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. De gemeente Duiven wil een Wmo- raad oprichten ex artikel 84 van de gemeentewet om aan deze verplichting vorm te geven. Om zover te komen is het noodzakelijk dat er de "Verordening Wmo raad gemeente Duiven" wordt vastgesteld waarin de werkwijze, de samenstelling, de rechten en de plichten van de toekomstige Wmo raad worden omschreven. Nadat de "Verordening Wmo raad gemeente Duiven" is vastgesteld door de gemeenteraad, kan worden overgegaan tot het instellen van een Wmo raad.

De concept "Verordening Wmo raad gemeente Duiven" ligt tot 8 januari 2010 ter inzage bij het loket WWZ in het gemeentehuis. De "Verordening Wmo raad gemeente Duiven" en de bijlagen is ook digitaal te raadplegen op deze website.

Voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt, kan een ieder gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk een reactie geven op het voorgenomen besluit. Indien u een schriftelijke reactie wilt indienen, moet u deze richten aan: college van B&W van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven.

Bijlagen:
Concept Verordening WMO Raad Duiven
Startnottitiewmoraad
Toelichting verordeningWmoraad