De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool op 4e plek van grote hogescholen in Keuzegids Hoger Onderwijs 2010

âEen stabiele factor in de Randstad met prettigste onderwijsgebouwen en sterke techniekstudiesâ

De Haagse Hogeschool is in de ranglijst van de Keuzegids Hoger Onderwijs 2010 op de vierde plek geëindigd bij de beste grote instellingen. Technische Bedrijfskunde in Delft en Bewegingstechnologie gooien dit jaar wederom hoge ogen. Net als in 2009 tellen naast studenttevredenheid ook de hoeveelheid contacturen per opleiding, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure mee.

In de gids zijn ruim duizend hbo-studies beoordeeld. De opleiding Technische Bedrijfskunde van De Haagse Hogeschool Delft scoort 78 punten en eindigt daarmee op de derde plaats van vergelijkbare opleidingen. Een positieve beoordeling van de groepsgrootte, het programma, de docenten en de lessen, de baanvoorbereiding, de organisatie en de faciliteiten zorgen voor deze hoge klassering.

Ook de opleiding Bewegingstechnologie (uniek in Nederland en 78 punten) behaalt wederom een hoge score. Met name het programma, de docenten en de lessen, en de âsurvival van het eerste jaarâ krijgen een zeer positief oordeel van de studenten. Elektrotechniek in Delft doet het eveneens goed en eindigt met 74 punten op een gedeelde derde plaats. Vooral het sterke programma, de goede communicatie en het nieuwe gebouw op de campus van de TU Delft dragen hieraan bij. Culturele Maatschappelijke Vormgeving tenslotte heeft deskundige docenten die goede feedback geven en biedt een sterk programma. Deze positieve punten leveren de opleiding een tweede plaats op.

Opleidingen in de subtop zijn Bedrijfseconomie, International Business and Management Studies (allen 72 punten), de Pabo (70 punten), en Informatica, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Process and Food Technology, Personeel en Arbeid, en Technische Informatica (allen 68 punten). Bij de rankings van opleidingen en instellingen in de jongste editie van de Keuzegids is de studenttevredenheid, net als in 2009, nog maar voor de helft bepalend. Ook de hoeveelheid contacturen per opleiding telt nu mee, de slagingspercentages, gegevens over de grootte van werkgroepen en de oordelen van deskundigen in de accreditatieprocedure wegen in 2010 voor 50% mee.

Indien u geïnteresseerd bent in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2010, dan kunt u een exemplaar bestellen via www.keuzegids.org.