Ochtendmensen hebben meer energie

03/12/2009 17:14

Bauke ter Braak Communicatie

3 december 2009

Ochtendmensen voelen zich energieker dan andere Nederlanders, ook door de dag heen. Of mensen lekker in hun vel zitten bepaalt voor een groot deel hoe energiek ze zich voelen. Gemiddeld geven de Nederlanders zichzelf voor hun energieniveau een ruime voldoende, een 7. Dit blijkt uit de Supradyn Energie Barometer, een representatief onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK in opdracht van Bayer Consumer Care. De belangrijkste resultaten staan op www.beginjedagenergiek.nl

Iedereen heeft energie nodig om de dag te beginnen en door te komen. Energie is onmisbaar. Voor de Supradyn Energie Barometer zijn 1.325 Nederlanders ondervraagd over hun energieniveau.

Uit het onderzoek blijkt dat ochtendmensen zich gemiddeld energieker voelen dan avondmensen. Vrouwen, jongeren maar ook mensen met overgewicht voelen zich minder energiek dan de gemiddelde Nederlander.

Hoewel 87% van de Nederlanders aangeeft voldoende energie te hebben, blijkt 13% van de Nederlanders naar eigen zeggen te weinig energie te hebben. 30% vindt het moeilijk om zijn of haar energie vast te houden door de dag heen en één op de vijf Nederlanders is 's ochtends al moe of lusteloos.

Ochtendrituelen

De manier waarop je aan de dag begint, heeft flinke invloed op je energieniveau. De top-3 van ochtendrituelen die voor energie zorgt: ontbijten (50%), douchen (43%) en koffie drinken (41%). De top-3 ochtendrituelen die de meeste energie kosten zijn: een druk en chaotisch ochtendschema (50%), piekeren en stress (43%) en (te) vroeg opstaan (33%).

Mentale energie

Uit het onderzoek blijkt dat het ervaren energieniveau veel te maken heeft met mentale factoren. Mensen die plezier hebben in hun werk, succes ervaren en lekker in hun vel zitten, voelen zich energieker. Mannen scoren op die gebieden iets hoger dan vrouwen, en dus ook op de Energie Barometer.

Een belangrijke externe mentale factor is het weer: ruim 60% van de Nederlanders voelt zich energieker bij lekker weer.

Fysieke energie

Fysieke energie is deels zelf te beïnvloeden. Het energieniveau stijgt als je regelmatig sport, zorgt voor voldoende nachtrust en gezond eet.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.beginjedagenergiek.nl