ECI blijft enige aanbieder van boeken met korting

03/12/2009 18:21

Alexander Viazemsky Pr

Rechter verbiedt kortingen BoekenConcurrent.com

Boekenclub ECI Nederland is blij met de recente uitspraak van de rechter waardoor de op Curacao gevestigde Boekenconcurrent wordt verboden nog langer op de Nederlandse markt boeken onder de vaste prijs aan te bieden.

Hubert de Koning, directeur ECI Nederland: "We zijn verheugd over de uitspraak. Als boekenclub bieden wij als enige partij boeken met kortingen tot 40% aan. Daarbij dienen wij ons wel te houden aan de wet op de vaste boekenprijs. De naleving daarvan wordt streng gecontroleerd. Deze uitspraak bevestigt dat de spelregels duidelijk zijn".

Nederlandse consument kent wet op vaste boekenprijs niet

Bijna 65% van de Nederlandse consumenten kent de wet op de vaste boekenprijs niet. Dat blijkt uit een representatief onderzoek in opdracht van ECI in de maand oktober. Consumenten zijn niet bekend met het feit dat alle aanbieders van boeken in Nederland overal dezelfde prijs moeten hanteren, met uitzondering van een boekenclub. De resultaten van het onderzoek hebben betrekking op consumenten die 2 of meer boeken per jaar kopen.

Hubert de Koning: "Al met al resultaten die stof tot nadenken geeft. Wij vinden dat het hoog tijd is dat de wetgever en branche meer uitleg geven over het doel van deze wet, met de daarbij behorende voordelen."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.eci.nl