Politie Haaglanden

Persberichten 3 december

Haaglanden, 03-12-2009

Supermarkt twee keer overvallen in twee dagen: politie zoekt getuigen Den Haag Op woensdag 2 december omstreeks 18.15 uur overviel een nog onbekende man een supermarkt aan de Turfmarkt. De overvaller, een licht getinte man met een stevig postuur, bedreigde de aanwezige caissières, eiste geld uit de kassa en ging er daarna vandoor. De dader droeg een zwarte jas, een grijze shawl en een donkere muts en is weggelopen in de richting van het centrum.
De dag ervoor - dinsdag 1 december omstreeks 15.40 uur - werd de supermarkt ook al overvallen. De politie vermoedt dat beide overvallen door dezelfde persoon zijn gepleegd.
De politie van Bureau Jan Hendrikstraat is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via telefoonnummer 0900-8844.

Straatrover aangehouden
Den Haag Een man die een vrouw met geweld van haar tas wilde beroven, is aangehouden dankzij de hulp van omstanders. Op woensdag 2 december rond 12.00 uur werd een 50-jarige vrouw werd op de Reigersbergenweg plotseling geduwd door de 36-jarige verdachte uit Den Haag. Door de duw viel de vrouw. Ze kwam terecht op de schoudertas waar de overvaller het op had voorzien. Met veel geweld probeerde de man de tas onder het slachtoffer vandaan te trekken. Zo schopte hij haar. De man sprong daarna bovenop de vrouw en wurgde haar bijna door aan haar sjaal te trekken. De vrouw riep om hulp en omstanders riepen naar de man dat hij het slachtoffer moest loslaten. De man stond op en liep weg zonder buit. Het slachtoffer en de omstanders konden een goed signalement van de man aan de politie doorgeven. Twee agenten zagen de man even later enkele straten verderop lopen en konden hem aanhouden. De politie onderzoekt de zaak nader. Het slachtoffer hoefde voor haar verwondingen niet naar een ziekenhuis.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag In een woning aan de Gravendreef trof de politie woensdag 2 december een hennepkwekerij aan. De politie was ter ondersteuning van een deurwaarder naar de woning gegaan. In de woning troffen de agenten in twee kamers een hennepkwekerij met 400 planten aan. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen.

Rijden tijdens rijontzegging
Den Haag Een 24-jarige Haagse automobilist veroorzaakte woensdagmiddag 2 december om 16.15 uur een aanrijding op het Lorentzplein. De automobilist wilde rechtsaf De Genestetlaan oprijden. Hij verleende geen voorrang aan een 27-jarige bestuurder van een bromfiets waarop een aanrijding volgde. Uit onderzoek van de politie bleek dat de automobilist een rijontzegging had. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Agressieve man aangehouden
Den Haag - Politieagenten hielden woensdag 2 december op de Oranjelaan een agressieve man aan. De agenten zagen hoe de man op het Rijswijkseplein met zijn auto door rood reed. Toen ze hem hierop wilden aanspreken en om zijn rijbewijs vroegen, gooide de man uit boosheid zijn rijbewijs op straat. Ook schold hij hen de huid vol. Toen de man zijn rijbewijs op moest rapen, sloeg hij ook nog tegen de politieauto. Hierop werd de 30-jarige Hagenaar aangehouden.

Beginnend bestuurder in de fout
Leidschendam-Voorburg Een 19-jarige automobilist uit Leiden raakte woensdag 2 december om 20.40 zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 170 km per uur over Rijksweg A4, terwijl 120 km/u het maximum is. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Illegale collecte
Rijswijk De politie hield woensdag 2 december om 11.30 uur een 17-jarige jongen aan. De jongen was aan het collecteren op de Thomas Jeffersonlaan, maar kon geen vergunning overleggen. Hij moest de opbrengst inleveren.

Jeugdige bestuurder
Rijswijk Terwijl zijn vader dacht dat zijn 13-jarige zoon lekker lag te slapen, reed de jongen donderdag 3 december om 01.20 uur met de bromfiets van zijn broer over de Prinses Beatrixlaan. De politie zag de jongen rijden en maakte een einde aan de rit. Hij kreeg een proces-verbaal en werd hierna overgedragen aan zijn vader.

Diefstal van jassen
Rijswijk De politie hield woensdag 2 december om 14.35 uur zes verdachten aan in de leeftijd van 22-45 jaar aan op verdenking van diefstal van jassen. De groep werd door een bedrijfsbeveiliger van het winkelcentrum In de Bogaard betrapt. Aan het bureau bleek dat twee van de zes aangehouden mannen een aantal jassen bij een winkel had meegenomen zonder te betalen. Twee verdachten (24 en 41 jaar) zitten nog vast voor verhoor.

Uit de bocht
Midden Delfland/Den Hoorn De bestuurders van twee personenautos kwamen woensdag 2 december om 17.30 uur tijdens een aanrijding met de schrik vrij. Een van de automobilisten raakte vermoedelijk onwel en vloog aan het einde van Rijksweg A4 uit de bocht. De bestuurder ramde daarbij een andere personenauto. Een van de voertuigen sloeg over de kop. Personeel van de GGD constateerde dat beiden niet noemenswaardig gewond raakten.

Auto ramt poller
Pijnacker-Nootdorp Een 51-jarige bestuurster uit Rotterdam botste wensdag 2 december om 17.30 uur met haar auto op een poller op de Nieuwkoopseweg. De vrouw zag de poller over het hoofd en werd gelanceerd. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en had nekklachten. De brandweer wist de vrouw uit haar auto te bevrijden door het dak van de auto te knippen. Hierna werd zij naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is tot 22.20 uur voor al het verkeer afgesloten geweest. De poller en de auto raakten door het ongeval zwaar beschadigd.

Fietser gewond bij ongeval
Pijnacker-Nootdorp Een 17-jarige fietser raakte woensdag 2 december om 17.00 uur gewond bij een ongeval op de Katwijkerlaan. De jongen werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer. De GGD vervoerde de fietser naar het ziekenhuis. Zijn letsel bleek achteraf mee te vallen. De politie maakte proces-verbaal op tegen de automobilist.

Met geprepareerde tas
Zoetermeer De politie hield woensdag 2 december om 16.50 uur een 37-jarige Zoetermeerse aan. De vrouw was met een speciaal geprepareerde tas een winkel aan Burgemeester van Leeuwenpassage binnen gegaan. Een beveiliger betrapte de vrouw en droeg haar over aan de politie. De man vrouw deed afstand van haar tas. Zij had al een winkelverbod gekregen vanwege eerdere diefstallen.

Blikje fris zorgt indirect voor ongeval
Zoetermeer Een blikje fris leidde woensdag 2 december om 21.15 uur een ongeval op de Oostweg. Een 47-jarige bestuurder probeerde het blikje fris te pakken dat tussen zijn pedalen was gerold. Per ongeluk gaf de man daarbij gas in plaats van te remmen. De auto botste dardoor tegen een stilstaande personenauto op. De 21-jarige bestuurder van deze auto raakte bij het ongeval lichtgewond.

Kop-staart met drie partijen
Zoetermeer Op de Amerikaweg ontstond woensdag 2 december om 15.50 uur een ongeval waarbij drie personenautos betrokken raakten. Een 21-jarige bestuurder verklaarde tegenover de politie dat zijn remmen weigerden en dat hij daardoor tegen een andere auto botste die op zijn beurt doorschoof tegen een andere auto. De politie nam de auto van de 21-jarige in beslag voor nader onderzoek.