Politie Groningen

Donderdag 3 december 2009

Provincie Groningen, 03-12-2009

Groningen: fietser gewond na voorrangsfout

Een 13-jarige fietser uit Aduard is woensdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Pleiadenlaan in Groningen. Op de kruising met het Jaagpad gaf de jongen geen voorrang aan een 20-jarige automobiliste uit Groningen. De fietser belandde via de motorkap op het wegdek. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: Schiedammers gewond na keren op de autoweg

Twee inwoners van Schiedam zijn woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N366 in Stadskanaal. De 30-jarige automobilist en zijn 29-jarige inzittende kwamen vanuit Ter Apel en reden langs de afslag met de Exloerweg. Na de afslag wilde de bestuurder draaien op de autoweg, maar merkte niet op dat achter hem een 64-jarige automobilist uit Zuidbroek reed. De Zuidbroekster kon een aanrijding niet voorkomen. Door de botsing raakte de auto van de Schiedammers in de naastgelegen sloot. Het tweetal is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport van het ongeval.

Groningen: drugs aangetroffen in woning

De politie heeft woensdagmiddag in een woning in Beijum een aantal zakken henneptoppen. Ook vond de politie een nog een onbekende hoeveelheid hennep. Een 50-jarige inwoner van Groningen die in de woning verblijft wordt door de politie gehoord over zijn betrokkenheid. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: te snelle brommer

De politie heeft woensdagmiddag het kentekenbewijs van de bromfiets van een 23-jarige man uit Garrelsweer ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid tussen Wirdum en Appingedam rijden. Daarbij werden snelheiden van 90 km/u gehaald. Op de Farmsumerweg kreeg de bestuurder een stopteken. Op de rollenbank bij het politiebureau bleek dat de tweewieler een maximum snelheid aangaf van 93 km/u. Na correctie bleek dit 83 km/u. Tegen de 23-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: huiselijk geweld

Een 43-jarige inwoner van Stadskanaal is woensdag aangehouden omdat hij in zijn woning zijn partner heeft mishandeld. De vrouw belde de politie nadat ze door haar vriend was geslagen. Ook was de inboedel van de woning vernield. Agenten troffen de man in beschonken toestand aan in het huis. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie hield woensdag 2 december 2009 op diverse plaatsen verkeerscontroles.

Leens, Provincialeweg N361: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 693, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Gemeente Zuidhorn (nabij Visvliet), Provincialeweg N355: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 518, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Roodeschool, Hooilandseweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 663, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Rijksweg: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 443, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Grintweg: gordelcontrole, geregistreerde voertuigen: 250, aantal overtredingen: 11.

Winschoten, Hellingbaan: gordelcontrole, geregistreerde voertuigen: 160, aantal overtredingen: 14.