Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 3 december 2009 Nr. 209

Gemeente Venlo krijgt commissie Integriteit

Het college van B&W heeft op 1 december jl. een commissie Integriteit ingesteld. De commissie heeft tot taak het integer gedrag van de gemeentelijke organisatie te bevorderen. Daarnaast geeft de commissie sturing aan de ontwikkeling, uitvoering en naleving van een eenduidig integriteitbeleid binnen de gemeente Venlo.

Leden en taken
De commissie Integriteit bestaat uit drie leden: de burgemeester, de gemeentesecretaris en de concern controller. Zij worden benoemd door het college. De commissie heeft tot taak het college te adviseren over het integriteitbeleid en integriteitkwesties.

Burgemeester Bruls: "Deze commissie moet het integriteitbewustzijn binnen de gemeente Venlo bevorderen. Het gaat dan met name om het integriteitbesef in de organisatie levend te maken en te houden. Eventuele integriteitschendingen en andere actualiteiten op het gebied van integriteit moeten in onze organisatie open besproken kunnen worden. Daar levert deze commissie een wezenlijke bijdrage aan."

Het college heeft in maart van dit jaar ingestemd met een plan van aanpak ter invulling van het integriteitbeleid bij de gemeente Venlo. Het rapport `Niet bij plannen alleen; het integriteitbeleid van de gemeente Venlo doorgelicht' is opgesteld door prof. Van den Heuvel. Eén van de aanbevelingen van het plan was een commissie in te stellen, die het integriteitbeleid van de gemeente bewaakt. Aan deze aanbeveling is nu invulling gegeven.


- EINDE PERSBERICHT -


1