Ingezonden persbericht

MINE DIAMONDS® by ROYAL ASSCHER®

Onlangs haalde Royal Asscher Diamonds diverse krantenkoppen met de introductie van de innovatieve juwelencollectie 'Stars of Africa', een ringencollectie waarbij de diamanten letterlijk aan je vinger zweven. Nu lanceert het wereldwijd gerenomeerde juwelenhuis Mine Diamonds®, een techniek waardoor gekleurde diamanten voor iedere liefhebber binnen handbereik zijn, zelfs naar eigen ontwerp.

Gekleurde diamanten zijn in de natuur extreem schaars en daardoor zeer kostbaar. De gekleurde Mine Diamonds zijn in een laboratorium gecreëerd en hebben precies dezelfde eigenschappen en schoonheid als natuurlijk gekleurde diamanten. De nieuwste juweeltjes van Royal Asscher zijn verkrijgbaar in verschillende tinten oranje, geel, blauw en roze.

Mine Diamonds zet de traditie voort van de hoogste kwaliteitseisen in het slijpen van de diamanten, de belangrijkste factor die de schittering van een diamant bepaalt. Deze diamanten kunnen zowel ongezet als gezet in Royal Asscher juwelen worden gekocht. Mine Diamonds biedt de diamanten connaisseurs verder ook de mogelijkheid om juwelen naar eigen ontwerp te laten maken voor heel speciale wensen.

De diamanten groeien in een laboratorium onder omstandigheden, die het natuurlijke proces - diep in de aarde - precies nabootsen. Het begin van de Mine Diamond is een diamant 'zaadje' en zuivere koolstof. Onder zeer hoge druk en temperatuur wordt de koolstof getransformeerd in diamant. Het resultaat is een ruwe gekleurde diamant, die geheel gelijk is aan het natuurproduct in al zijn fysieke eigenschappen. De Mine Diamond moet net als een natuurlijke diamant geslepen worden.



Ingezonden persbericht