Ingezonden persbericht

Technologiestichting STW reikt prijs uit voor meest kansrijke business idee aan Jan Visschers van het Nikhef

De prijs voor het meest kansrijke business idee, onderdeel van de tiende editie van de STW valorisatie Workshop, is dit jaar gewonnen door Jan Visschers van het Nikhef. Voor deze editie hadden zich 9 teams van 8 verschillende universiteiten en onderzoeksinstellingen aangemeld. De workshop vond plaats in het nieuwe FNWI gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op het Science Park Amsterdam en werd gehost door SPACE (Science Park Amsterdam Center for Entrepreneurship), Bureau Kennistransfer en CASE.

Het business idee van Jan Visschers van het Nikhef (Nationaal instituut voor subatomaire fysica) werd door de jury als het meest kansrijk aangewezen. Zijn business idee houdt in: ontwikkeling, productie en verkoop van digitale camera modules, gebaseerd op Medipix ASICs, voor X-ray photon counting ten behoeve van toepassingen in materiaal analyse, medical imaging, electronen microscopie en wetenschappelijke instrumentatie.



De jury bestond uit: Ger de Bruin (directeur Zernike Group), Ignace Karthaus (manager strategische relaties Syntens), Marc Sipkema (directeur Varibel) en Rinke Zonneveld (plaatsvervangend directeur directie Ondernemen van het Ministerie van Economische Zaken).

De STW Valorisatie Workshop 'Oriëntatie op ondernemerschap' is gericht op studenten en medewerkers van universiteiten en onderzoeksinstellingen die een business idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten. Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop worden de verder uitgewerkte en verbeterde business ideeën gepresenteerd voor een onafhankelijke jury van deskundigen, die beslist welk business idee het meest kansrijk is.