Landschap Noord-Holland

Oproep: oude foto's van boerenerven gezocht (Noord-Holland)

Heeft u oude foto's of prentbriefkaarten van boerenerven uit de periode van 1880 tot ongeveer 1940? Landschap Noord-Holland ontvangt die dan graag (of een scan). Met de foto's wordt de indeling en de beplanting van boerenerven in Waterland en Zaanstreek onderzocht. Onder inzenders wordt een leuke prijs verloot.

Landschap Noord-Holland, de gemeente Beemster en Agrarische Natuurvereniging 'Water, Land & Dijken', doen onderzoek naar de oorspronkelijke beplanting van boerenerven in onder meer de gemeenten Zaanstad en Waterland. Door de oude foto's en prentbriefkaarten krijgen de onderzoekers een beeld van boerenerven van toen. Hiermee kunnen zij advies geven over erfbeplanting en erfindeling bij aanleg of onderhoud van huidige erven. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het project 'Paarden in Laag Holland'. Waarbij handreikingen gegeven worden om erven landschappelijk aan te kleden.

Originele foto's worden gescand en uiteraard teruggestuurd. Onder de inzenders die vòòr 17 december hun foto's naar ons opsturen, wordt een leuke prijs verloot. Foto's, prentbriefkaarten en kopieën mogen per post zonder postzegel verstuurd worden naar: Landschap Noord-Holland, t.a.v. Anne Dillon, Antwoordnummer 263, 1900 VB Castricum. Scans mailen naar a.dillon@landschapnoordholland.nl. Nadere informatie op telefoonnummer 06-33333334.