Ingezonden persbericht

CDA Utrecht presenteert kandidatenlijst

Op de ALV van 28 november is de definitieve CDA-kandidatenlijst vastgesteld, nadat eerder al de lijsttrekker bekend was geworden.

Harm Janssen, wethouder en locoburgemeester voert de lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. De lijst bevat enkele bekende gezichten, maar vooral ook veel nieuwe enthousiaste en jonge mensen. Eiko Smid (2), consultant, is de zittend fractievoorzitter. Dick Hoek, interim-manager, is zittend fractielid en was dit jaar voorzitter van de programcommissie.

Hoogst geplaatste vrouw is Chantal Hakbijl op 4. Chantal werkt op het Minsterie van OC&W als accountmanager voor 14 musea. Sander van Waveren (5) is consultant bij BMC en lokaal al jaren actief voor het CDA. Als consultant is hij door en door bekend met diverse problemen van lokale overheden. Cees Bos (6) is zelfstandig ondernemer uit De Meern en heeft een financieel advies bureau. Cees is een echte ondernemer en onder andere oprichter van de Lions-club Leidsche Rijn. Ardin Mourik (7), is voorzitter van het Utrechtse CDJA en werkzaam in de Tweede Kamer als medewerker van het Utrechtse kamerlid Mirjam Sterk.

Opvallend aan de lijst is het hoge aantal twintigers en dertigers. Er zijn maar liefst 3 studenten van de Utrechts Universiteit en 6 andere 'jongeren'. De gemiddelde leeftijd van de top 10 is 34 jaar. De top tien bevat 4 vrouwen. Ook het aantal zelfstandig ondernemers springt eruit: Dick Hoek (3), Cees Bos (6) en Ruben van Geldorp (20). Veel kandidaten zijn afkomstig uit de private sector. Het CDA is blij met deze evenwichtige verdeling publiek-privaat. Het geeft een grotere aansluiting bij de Utrechtse burgers dan een lijst die primair uit overheidsdienaren bestaat. Ook de 'nieuwe' wijken zijn goed vertegenwoordigd. Zo is Cees Bos (6) afkomstig uit Vleuten-De Meern en lijsttrekker Harm Janssen woont in Leidsche Rijn.

Onder de lijstduwers bekende landelijke en lokale namen. Sjoerd Slagter is bekend als voorzitter van de VO -raad en landelijk CDA prominent Rene Paas als voormalig CNV bestuurder en nu directeur van Divosa. Nirmala Rambocus is voormalig tweede kamerlid voor het CDA.

Op maandagavond 14 december kan de pers nader kennismaken met de bovenste 7 kandidaten op een informeel diner. Tijdens een lopend buffet kunt u in een rustige setting aan alle kandidaten persoonlijk vragen stellen over hun drijfveren, achtergrond, CDA-issues, de verkiezingen en hun doelstellingen voor de stad. De lokatie volgt nog. U kunt zich aanmelden bij cda@utrecht.nl .



Ingezonden persbericht