Ingezonden persbericht

Meerjarige sponsorpartners voor Coen Pen van NKE Shorthanded Team

MicPoint uit Houten en Switch2Day uit Ede zijn de komende 3 jaar hoofdsponsor van zeezeiler Coen Pen. Daarmee is Coen het eerste lid van het NKE Shorthanded Team die zich verzekerd weet van een solide basis om zich de komende jaren voor te bereiden op de Transat 650.

Coen zeilt een Mini Transat van het prototype Dixi Mini en zal daar de het komende jaar mee trainen en promotie-varen. De ligplaats wordt de Flevo Marina in Lelystad waar het NKE Shorthanded Team ook haar thuisbasis heeft. Voor 2011 staat op het programma deel nemen aan het Classe Mini programma met internationale solo- en doublehanded-wedstrijden. Voor 2012 staat in ieder geval de vermaarde solo-race Sable d'Olonne-Azoren op het programma.
Het gehele project wordt vanuit de stichting ZeilswitchNu gecoördineerd.

Op de vraag naar zijn motivatie om een dergelijk project te starten, hij is immers 48 jaar, antwoordt Coen; "jarenlang uitsluitend met werk bezig te zijn is blijkbaar onvoldoende, ik wil weer actief en semi-professioneel zeilen en met met name met deze boten aan de slag. Ze zijn snel, en vragen veel training en inzicht. En het is een groeiklasse. Het is een bijzondere uitdaging om aan deze Mini ontwikkeling een maximale bijdrage te kunnen en mogen leveren".

Naast de 2 hoofdsponsoren hebben ook NKN Foto uit Houten en Boat Vision uit Meppel hun medewerking toegezegd als facilitair sponsor. NKN Foto zorgt voor de website ontwikkeling, fotografie en bestickering van de boot en Boat Vision faciliteert het project met kleding, materiaal en touwwerk.

Coen Pen was in de jaren tachtig professioneel zeiler. Winnaar van lokale, regionale en nationale zeilwedstrijden. Daarbij jarenlang charter en delivery schipper. Winnaar van de Challenge Halfton Cup 1982. Daarbij is hij 16 maanden betrokken geweest bij het Philips Innovator Project van Dirk Nauta en als eerste reserve betrokken gebleven bij the Whitbread Round the World Race. Tijdens de Azorenrace in 1987 schipperde hij een Waarschip 1010. Coen heeft ongeveer 5000 mijl solo ervaring en ongeveer 10.000 mijl doublehanded ervaring. Totaal heeft hij de afgelopen 28 jaar zo'n 50.000 zeemijlen gezeild.

MicPoint is al meer dan 30 jaar actief op de telecommarkt en bovendien co-sponsor van de Nuon Solar Auto en is actief in teams die participeren in de Parijs Dakar Rally.

Switch2Day is een bureau van specialisten op het gebied van verandermanagement.

Het NKE SHORTHANDED TEAM geeft Nederlands zeiltalent een opstap in het shorthanded wedstrijdzeilen. Het Team wordt ondersteund door NKE Benelux - leverancier van hoogwaardige marine elektronica - en stichting SHORTHANDED.NL dat als doel heeft shorthanded zeilen te bevorderen door middel van het organiseren van wedstrijden, evenementen, workshops.