Ingezonden persbericht

Douwe Egberts, Stichting Zwerfjongeren Nederland en Sodexo helpen dak- en thuisloze jongeren in de decembermaand

Utrecht, 3 december 2009 -" Om dak- en thuisloze jongeren in de feestmaand december een steuntje in de rug te geven, starten Douwe Egberts Coffee Systems, Stichting Zwerfjongeren Nederland en Sodexo Education deze week de campagne 'Koffie, een warm momentje voor een ander'. Studenten kunnen op acht hogescholen en universiteiten in Nederland sparen voor gratis koffie voor zwerfjongeren. De actie loopt tot en met 18 december.

'Hulpverlening aan dak- en thuisloze jongeren is niet altijd eenvoudig, ondermeer door het tekort aan middelen om deze jongeren te helpen', aldus Hella Masuger, waarnemend directeur van Stichting Zwerfjongeren Nederland. 'Doelstelling van onze stichting is om dak- en thuisloze jongeren niet te laten zwerven, maar ze een veilige omgeving te bieden, ondermeer door de belangen van deze groep jongeren te blijven behartigen'. Stichting Zwerfjongeren Nederland is daarom blij dat Douwe Egberts Coffee Systems en Sodexo Education zwerfjongeren juist in deze moeilijke maand een beetje helpen. De stichting trekt zich het lot aan van de meer dan 6000 dak- en thuisloze jongeren in ons land en tracht deze groep jongeren vooruit te helpen in hun dagelijks leven.

'Uit eigen onderzoek weten wij dat studenten juist in deze maand graag iets voor anderen willen betekenen', aldus Colin Westerwoudt, marketing manager education bij Douwe Egberts Coffee Systems. 'In samenwerking met Sodexo Education en Stichting Zwerfjongeren Nederland hebben we daarom een actie ontwikkeld waarbij studenten kunnen sparen voor gratis koffie voor dak- en thuisloze jongeren in Nederland'. Bij aankoop van een kop koffie in een van de 32 Sodexo-restaurants (op de deelnemende hogescholen en universiteiten) ontvangen studenten een stempel op een spaarkaart. Bij een volle spaarkaart kunnen zij kiezen om zelf een gratis kop koffie te nemen of deze spreekwoordelijk te doneren aan een zwerfjongere. Na afloop van de campagneperiode doneert Douwe Egberts in december een koffiemachine en ingrediënten (melk, suiker, koffie, etc.) aan de Stichting Zwerfjongeren Nederland. Dak- en thuisloze jongeren kunnen daarmee op locatie de dag beginnen met een kop koffie.