Belgian Family Brewers verwelkomt twee nieuwe leden

03/12/2009 12:58

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Brouwerijen De Halve Maan en Silly treden toe tot de vereniging van de 'Belgian Family Brewers'. BFB groepeert historische en onafhankelijke familiebrouwerijen. Het BFB-label biedt de consument de garantie van een echt en traditioneel Belgisch bier. De teller van aangesloten brouwerijen staat nu op 13. Met de toetreding van Brouwerij De Halve Maan en Brouwerij Silly krijgen in totaal 8 nieuwe bieren het BFB-label.

Enkel de bieren die voldoen aan de strikte vereisten van de vereniging komen in aanmerking voor het label. Zo moet het bier volledig in België gebrouwd worden door een familiebrouwerij die minstens 50 jaar ononderbroken bier brouwt. Het bier mag ook niet als kopij onder een andere naam of met een ander etiket verkocht worden. Dankzij het BFB-label kan er geen twijfel meer bestaan over het Belgisch karakter en het ambachtelijk productieproces van streekbieren of speciale bieren.

Brugge boven

Concreet betekent dit dat Brouwerij De Halve Maan voortaan drie bieren van het BFB-label mag voorzien. Het gaat over Brugse Zot Blond, Brugse Zot Dubbel Bruin en Straffe Hendrik, een traditioneel Brugs bier dat sedert een jaar weer volgens familiale recepturen wordt gebrouwen. Brouwerij De Halve Maan was al in 1856 in handen van de Brugse brouwersfamilie Maes - Vanneste. Vandaag staat Xavier Vanneste (6e generatie) aan de roerstok en kan De Halve Maan rekenen op ruime belangstelling in binnen- en buitenland, met tal van prestigieuze prijzen tot gevolg.

5 BFB-bieren voor Silly

Brouwerij Silly op zijn beurt vult de lijst van BFB-bieren aan met Abbaye de Forest Blonde, Enghien Noël, Pink Killer, Double Enghien Brune en La Divine Ambrée. Bij Silly - opgericht in 1850 - zijn ze al toe aan de zesde generatie bierbrouwers. De productie van bieren van hoge gisting als Saison en Scotch lag aan de basis van de rijke brouwerstraditie van deze familieonderneming. In 1975 nam Silly de naburige Brouwerij Tennstedt Decroes in Enghien over, waardoor de Double Enghien (bruin en blond) naar Silly verhuisde. De laatste jaren breidt Brouwerij Silly haar exportactiviteiten verder uit en blijft de brouwerij met nieuwe bieren op de markt komen.

Over Belgian Family Brewers

Belgian Family Brewers is een vereniging van 13 historische en onafhankelijke Belgische familiebrouwerijen die een meerwaarde betekenen voor de identiteit en de authenticiteit van het Belgische bierbrouwerijwezen. Samen zijn ze goed voor meer dan 80 bieren en 1500 jaar ervaring in het brouwen van bier op een traditionele wijze. Deze kennis, ervaring en authenticiteit wordt door het BFB-label erkend en beschermd. Dankzij het kwaliteitslabel dat de Belgian Family Brewers op 8 november 2007 introduceerden kan er geen twijfel meer bestaan over het Belgische karakter en het ambachtelijk productieproces van streekbieren of speciale bieren.

Meer informatie over Belgian Family Brewers vindt u op www.belgianfamilybrewers.be

UrbanCommunication

Pieter Vos

Sint-Annadreef 68b

1020 Brussel

+32 2 478 78 38

pieter@urbancommunication.be

Brouwerij De Halve Maan

Xavier Vanneste

Walplein 26

8000 Brugge

+32 50 44 42 22

Brouwerij Silly

Lionel Van der Haegen

Rue Ville Basse 2

7830 Silly

+32 476 59 56 89

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel