Ingezonden persbericht

Diggy Dex gaat voor de 'feelgood hit' van de winter!
Rapper / producer presenteert zijn nieuwe single tijdens clubtour én Noorderslag
Het zal menigeen zijn ontgaan dat de 'feelgood hit' van de zomer van 2009 in het teken stond van een wel heel romantisch slaapliedje. De melodie van 'Slaap Lekker (fantastig toch)' vond zijn weg via vrijwel iedere huis-, tuin-, en strandradio en waar je ook maar een stap wilde zetten, er was geen ontkomen aan; Diggy Dex en Eva de Roovere verklaarden elkaar de liefde en de wereld moest en zou het weten! Het leverde de rapper / producer en de Vlaamse schone zelfs een nummer 1 notering op in de Mega Top 50. De bijbehorende videoclip ontving van muziekzender TMF het etiket 'high rotation' en op Youtube zong het tweetal zelfs voor een publiek van meer dan twee miljoen kijkers! Inmiddels ligt de zomer alweer achter ons en zo wordt het tijd voor de 'feelgood hit' van de komende winter; begin januari zal de opvolger van 'Slaap Lekker (fantastig toch)' worden uitgebracht. Het nummer draagt de titel 'Vandaag' en bevat eenzelfde catchy melodie als zijn voorganger. In de aanloop naar de release van het bijbehorende (derde) album zal Diggy Dex, met aan zijn zijde een 5-koppige liveband, tijdens een clubtour deze nieuwe single (en zo ook andere nummers van het te verschijnen album) aan zijn publiek presenteren, met als hoogtepunt een optreden op het komende Noorderslag Festival.

Rapper / producer Diggy Dex liet in 2000 voor het eerst van zich horen, destijds nog als lid van de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. (De Amersfoortse Coöperatie). Een collectief dat in 2002 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland won en op festivals als Lowlands, de Amsterdamse UITmarkt, Planetrock evenals de bekende podia in Nederland en Belgie van zich mocht laten horen. In 2006 vond Diggy Dex het tijd voor een eigen avontuur. Zijn solo-debuut draagt de titel 'Verhalen vanuit de Sofa' en levert de rapper niets dan lovende kritieken op. Quote NRC Next; 'Humoristisch, poëtisch en vol bravoure'. Album nummer twee 'Mayonaise voor de Ziel' verschijnt in 2008 en doet de ster van Diggy Dex verder rijzen. De rapper vindt wederom erkenning in de media en wordt een veelgeziene verschijning op muziekzenders TMF en MTV. Als Diggy Dex in 2009 besluit een samenwerking aan te gaan met de Vlaamse singer/songwriter Eva De Roovere is de naam en faam van Diggy Dex in zowel Nederland als in Belgie een feit. De samenwerking resulteert in de single 'Slaap Lekker (fantastig toch)' en levert het tweetal een wekenlange plek op in de bovenste regionen van de Nederlandse en Belgische singlecharts.

Livetour / Liveband > In de maanden januari en februari zal Diggy Dex op diverse podia in Nederland een optreden verzorgen in het kader van promotie van zijn nieuwe single 'Vandaag' en het te verschijnen nieuwe album. Hoogtepunt van de concerttour is een optreden op het Noorderslag Festival in Groningen. Tijdens de optredens wordt Diggy Dex bijgestaan door een 5 koppige liveband. De bezetting van de liveband bestaat onder andere uit (klassiek geschoold) trompettist Ruben Keet, die ook een plek heeft in de grootste Big Band van Amsterdam en in 2009 zelfs als rapper in de finale van de Grote Prijs van Nederland stond. Belangrijke sidekick van Diggy Dex tijdens de tour is DJ DNS, Nederlands kampioen Turntablism en al vijftien jaar een graaggeziene DJ op feesten als Mystery Land, Ex-pornstar en Sneakerz.

Skiggy Rapz > Tijdens de concerttour van Diggy Dex zal rapper / MC / producer Skiggy Rapz het publiek alvast van de juiste funky hiphop-ingredienten voorzien. Skiggy behoort inmiddels tot een vaste waarde binnen de hiphopscene van Nederland. In 2003 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en daarnaast werkt(e) hij samen met artiesten als Pete Philly, Kyteman, de band Leaf en zo ook als producer van de albums van Diggy Dex. Het optreden van Skiggy Rapz staat in het teken van de promotie van zijn nieuwe single 'Talk to You Soon' en het in 2010 te verschijnen album 'Bang to the Boogie'. www.skiggy.com

----------

Overzicht clubtour januari / februari 2010

08 januari 013, Tilburg
15 januari Metropool, Hengelo
16 januari Noorderslag Festival, Groningen
21 januari Romein, Leeuwarden
29 januari Gigant, Apeldoorn
30 januari Ekko, Utrecht
05 februari Fenix, Sittard
12 februari De Spot, Middelburg

Diggy Dex in beeld & geluid
Diggy Dex ft. Eva de Roovere / Slaap Lekker (Fantastig toch) clip
> http://www.youtube.com/watch?v=T6YE5h2Xtow
Diggy Dez / Gescheiden wegen clip
> http://www.youtube.com/watch?v=J39GKxh4F8g
Diggy Dex ft. Skiggy Rapz / 1,2,3,4 clip
> http://www.youtube.com/watch?v=xN2QWR8h7FA

www.diggydex.nl

Noot voor de redactie: