Ordina Beheer NV

Centraal Orgaan opvang asielzoekers kiest Ordina voor adviesdiensten

3 december 2009

Ordina en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben een overeenkomst voor managementadviesdiensten en interim management gesloten. Ordina ondersteunt COA binnen deze overeenkomst bij de optimalisatie van haar processen en geeft strategische adviezen over onderwerpen die binnen het COA kunnen spelen. Met deze raamovereenkomst wordt de samenwerking tussen het COA en Ordina met drie jaar verlengd.

"De publieke sector is voor Ordina een belangrijke strategische markt", zegt Michiel van Lopik, marktdirecteur Public bij Ordina. "De overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is voor ons een bevestiging van onze kennis en ervaring in die sector. Wij zien er naar uit om het COA met onze kennis van besturingsvraagstukken te ondersteunen in het behalen van hun strategische doelstellingen."

Over het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is voor de Nederlandse samenleving dé opvangorganisatie die zorgt voor probleemloze opvang van vreemdelingen. In opdracht van het ministerie van Justitie biedt het COA mensen in een kwetsbare positie veilige huisvesting en ondersteunt hen in de voorbereiding op hun toekomst, in Nederland of elders. Het gaat vooral om asielzoekers en vluchtelingen, en om specifieke groepen zoals alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.250 medewerkers in de Benelux aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen, te implementeren, te integreren en te beheren of gehele bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap index.