Ingezonden persbericht

Persbericht, 3 december 2009

Kerstvakantie in Nieuw Land: ridders, schaatsen, kastelen en...archeologie!

Lelystad - Net zo schaatsen als de ridders van Kuinre en hun tijdgenoten in de Middeleeuwen? Benieuwd hoe archeologen aan hun vondsten komen en wat zij daarmee doen? Nieuw Land staat de kerstvakantie in het teken van archeologie & de Middeleeuwen met een aantrekkelijk activiteitenprogramma.

Samen met Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland organiseert Nieuw Land activiteiten waarbij kinderen kunnen zoeken naar voorwerpen met een metaaldetector, restaureren, botten onderzoeken of scherven opgraven! Daarnaast kunnen zij een filmpje bekijken over het werk van een archeoloog en ontwerpen zij hun eigen kasteel! Er is elke dag wel een goede reden om naar Nieuw Land te komen...

De activiteiten in de kerstvakantie maken deel uit van het programma rondom de tentoonstelling Ridders, Rovers en Rouwdouwers. In deze tentoonstelling wordt weergegeven hoe de Kuinder ridders en hun tijdgenoten in de late Middeleeuwen leefden en er is ook een ware schatkamer vol archeologische voorwerpen te zien uit hun tijd!

Kijk voor meer informatie over het programma op www.nieuwlanderfgoed.nl



Ingezonden persbericht