Ingezonden persbericht

Kostenbesparing en verlaging CO2 verbruik met SSLPost Secure Document Delivery

Utrecht 3 december - Documenten kunnen vanaf nu altijd veilig en aangetekend worden verstuurd via e-mail. SSLPost Secure Document Delivery maakt het mogelijk documenten, zoals loonstroken of facturen, per e-mail te versturen: aangetekend, versleuteld en met verzendbewijs. De innovatieve oplossing zorgt voor kostenvermindering en een aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot, doordat veel handelingen in de postkamer overbodig worden. SSLPost voldoet uiteraard aan alle eisen van elektronische dienstverkeer.

Voor bedrijven waar medewerkers veel onderweg zijn en er toch vertrouwelijke informatie uitgewisseld moet worden, biedt SSLPost een veilige en werkbare oplossing. Maar ook voor bedrijven die vertrouwelijke informatie aan grote groepen medewerkers versturen, is SSLPost Secure Document Delivery een oplossing. SSLPost versleutelt en verstuurt de e-mail en eventuele bijlage op een zeer beveiligde manier. Hierdoor is het mogelijk facturen, vertrouwelijke documenten en zelfs loonstroken via e-mail te verzenden.

Met de software oplossing worden de handelingskosten van het versturen van facturen flink teruggebracht. Bovendien besparen organisaties door deze oplossing op CO2 uitstoot, doordat er minder papier wordt verbruikt en er minder transport nodig is. SSLPost is een ideale oplossing om gevoelige informatie overal te ontvangen, precies op het moment dat de gebruiker kiest. SSLPost voldoet uiteraard aan alle voorwaarden voor elektronisch dienstverkeer en facturatie.

Modulaire opbouw
SSLPost is een oplossing voor veilig mailverkeer. In tegenstelling tot andere aanbieders in de markt hoeft de ontvanger echter geen account bij SSLPost te hebben. De mail kan naar iedere gewenste ontvanger worden gestuurd. 'Met de innovatieve encryptie software wordt het bestand als het ware ingepakt, en vervolgens met behulp van een internetverbinding verstuurd naar de ontvanger. Deze ontvangt de sleutel om de mail te openen, en kan vervolgens de mail desgewenst op elk tijdstip en op elke locatie openen. De beveiliging is optimaal, immers de mail staat niet ergens op een onbekende server en kan dus niet door onbevoegden worden gelezen of geopend', aldus technology Director Juri Müller van SSLPost Europe bv.

SSLPost is beschikbaar in diverse modules, die geschikt zijn voor uiteenlopende typen bedrijven en organisaties. De modulaire opbouw maakt het mogelijk dat de oplossing meegroeit met de organisatie. SSLPost werkt met alle gangbare e-mail programma's. De SSLPost oplossing is inmiddels ook geïntegreerd in de SAP-omgeving, wat het voor Enterprises eenvoudiger maakt hiermee te werken. Met andere ERP leveranciers worden momenteel gesprekken gevoerd over integratie van SSLPost voor facturen en loonstroken. SSLPost wordt aangeboden als een SaaS-oplossing, waarbij bedrijven een abonnement op het systeem kunnen nemen.

Betere communicatie
SSLPost maakt het aannemelijker dat werknemers de verstuurde documenten ook daadwerkelijk onder ogen krijgen. Het document komt immers versleutelt aan in hun persoonlijke inbox en zij kiezen zelf het moment waarop zij de mail lezen. Daarbij komt dat SSLPost geheel kan worden aangepast aan de huisstijl van de organisatie. Het is zelfs mogelijk documenten met de loonstrook mee te sturen, zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief vanuit de directie. Dit zal de effectiviteit van de bedrijfscommunicatie flink verhogen. De praktijk wijst uit dat werknemers liever hun loonstroken ontvangen dan deze van een moeilijk toegankelijk portaal te moeten afhalen.

Over SSLPost Europe bv
SSLPost Europe bv is een innovatief software bedrijf dat oplossingen levert waarmee documenten extreem beveiligd verstuurd kunnen worden. SSLPost Europe bv is exclusief distributeur voor de producten van Gcrypt UK voor het Europese vasteland.

SSLPost Europe B.V., Notweg 38, 1068 LL Amsterdam, Tel (020 ) 737 08 40, e-mail info@sslposteurope.com, www.sslposteurope.com

Noot voor de redactie,