Gemeente Bronckhorst

Symbolische afsluiting fase 1 zandwegenproject Kroel'n in 't zand

De gemeenten Bronckhorst, Berkelland, lochem en Zutphen stelden zich in maart 2008 met het project Kroel'n in' t zand een kwaliteitsverbetering van de zandwegen ten doel. Dit gebeurde onder het motto 'op zoek naar een nieuwe perspectief voor zandwegen in Nationaal Landschap De Graafschap'. Op 7 december a.s. nemen de wethouders de resultaten van de voorbereiding, fase 1, symbolisch in ontvangst, natuurlijk op een zandweg. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn, om 13.30 uur nabij restaurant Lé Reve, bij golfclub de Graafschap, Sluitdijk 4, 7241 RR, Lochem.

Startdag 2008
Op donderdag 27 maart 2008 vond de startdag voor Kroel'n in 't zand plaats op museumboerderij de Lebbenbrugge in Borculo. De overweldigende opkomst stond symbool voor de aandacht die de zandwegen sindsdien hebben gekregen in het gebied en niet te vergeten de media. Tijdens de startdag tekenden de portefeuillehouders van de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Lochem en Zutphen symbolisch voor de start van het project.

Wat is er gedaan?
Onder andere met behulp van subsidie van de provincie Gelderland zijn drie voorbeeldprojecten uitgevoerd, is 144 kilometer openbare zandweg geïnventariseerd en ingedeeld in streefbeelden en is een actieplan opgesteld. De planvorming is ontwikkeld door Arcadis in nauwe samenwerking met de betrokken gemeentelijke landschapscoördinatoren en vertegenwoordigers van de afdelingen Openbare Werken. Ook zijn aanwonenden en gebruikers van zandwegen gevraagd om op de plannen te reageren evenals een tiental deskundige organisaties uit de streek.

Vervolgtraject: fase 2
Het is aan de gemeenten om samen het vervolgtraject uit te zetten. Deze vragen vormen de basis voor het formuleren van fase 2, waarin de uitvoering van het actieplan daadwerkelijk moet gaan plaatsvinden.