Amsterdam Airport Schiphol
Schiphol verwelkomt Emirates Airlines

Vandaag heeft Emirates Airlines bekend gemaakt dat zij vanaf Dubai met ingang van 1 mei 2010 naar Amsterdam Airport Schiphol gaat vliegen. Schiphol is blij met de komst van Emirates Airlines en vindt het een uitstekende aanvulling op haar aanbod van luchtvaartmaatschappijen. De komst van Emirates Airlines versterkt de kwaliteit van het netwerk en de concurrentiepositie van de mainport Schiphol. Emirates Airlines vliegt als één van de weinige luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks op zes continenten vanaf Dubai.

Dagelijks met Boeing 777
Emirates Airlines vliegt vanaf 1 mei dagelijks met een Boeing 777 met drie comfortniveau's voor de passagiers van en naar Amsterdam.

Vracht
Emirates airlines vliegt al vanaf 1994, tot zes keer per week, met vrachtvliegtuigen (747-400 full freighters ) op Amsterdam Airport Schiphol.

Met 47,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2008 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 99 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 262 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 65.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving dit jaar de 'ACI EUROPE Best Airport Award'.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl