Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT SPECIAL CONCERT THE HAGUE JAZZ
3 december 2009 Dr. Anton Philipszaal Den Haag

SPECIAL CONCERT:
Al Jarreau & Metropole Orkest

In navolging van het eerste Special Concert van 21 mei jl. (Roger Hodgson) en in aansluiting op eerdere mededelingen kan THE HAGUE JAZZ wederom een Special Concert aankondigen. Op donderdag 3 december vindt in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag een concert plaats van Al Jarreau & Het Metropole Orkest.

Alwyn Lopez "Al" Jarreau (Milwaukee, Wisconsin 12 maart 1940) staat bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om met zijn stem diverse muziekinstrumenten na te bootsen, zoals gitaar en percussie. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in maar liefst drie categorieën: Jazz, R&B en Pop.

In 1975 wordt hij ontdekt door een talentscout van Warner Music Group en wordt het album We Got By uitgebracht. Het album wordt goed ontvangen door critici en geeft hem internationale bekendheid. Al Jarreau breekt pas echt door bij het grote publiek in 1976 met zijn derde album, Look to the Rainbow waarop onder andere een uitvoering van "Take Five" staat. Zijn best verkochte album is Breakin' Away (1981) met hits "Roof Garden" en "We're in This Love Together".

Al Jarreau zal samen met het Metropole Orkest spelen. Het Metropole Orkest is onlangs drievoudig genomineerd voor een Grammy!

Het Metropole Orkest is het grootste professionele orkest ter wereld, dat een repertoire bestrijkt van zowel onversneden jazz als pop, wereldmuziek, filmmuziek en entertainment. Het orkest is met dit brede aanbod te horen op het merendeel van de platforms van de Publieke Omroep en is te gast op het The Hague Jazz Festival en het Holland Festival. De sterk groeiende Nederlandse filmindustrie doet regelmatig een beroep op het Metropole Orkest. Sinds 2005 is viervoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza chef-dirigent van het orkest. De kwaliteit en veelzijdigheid van het Metropole Orkest worden geïllustreerd door de kleurrijke schare van solisten die het podium met het orkest deelde, onder wie Oleta Adams, Vicente Amigo, Antony & The Johnsons, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Elvis Costello, Eddie Daniels, Brian Eno, Ella Fitzgerald, Stan Getz, Astrud Gilberto, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Hank Jones, Chaka Khan, Pat Metheny, Ivan Lins, Mike Patton, Paquito D'Rivera, John Scofield, The Swingle Singers, Jean 'Toots' Thielemans, Gino Vannelli ,Trijntje Oosterhuis en natuurlijk Roger Hodgson.

Toegangsprijzen & Verkoopadressen

Tickets: 1e rang E 49,50, 2e rang E 45,50

(exclusief E2,50 reserveringskosten per ticket via Ticketservice)

Kaartverkoop start zaterdag 17 oktober via Ticketservice: 0900 300 1250 (45 cpm), www.ticketservice.nl, bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, de GWK-Travelex stationskantoren, de grotere VVV kantoren, de bekende voorverkoopadressen en aan de kassa van de Dr. Anton Philipszaal.

Special Concert: Al Jarreau met Metropole Orkest
Datum: Donderdag 3 december 2009 Locatie: Dr. Anton Philipszaal
Spuiplein 150
2511 DB DEN HAAG
Voorprogramma: Metropole Orkest 20.00 uur
Concert: Al Jarreau & Metropole Orkest 21.00 uur