Ingezonden persbericht


Persbericht
Europese Beweging Nederland

24-11-2009

EBN EUROPA DEMOCRATIE AWARD NAAR 'VROEG OP STAP'

De EBN Europa Democratie Award gaat dit jaar naar het burgerinitiatief 'Vroeg op Stap'. Dit initiatief, dat in Nederland al meer dan 120.000 handtekeningen ophaalde om veilig uitgaan te bevorderen en alcoholmisbruik onder jongeren te voorkomen, won met ruim 13000 stemmen.

De EBN Europa Democratie Award volgt op een webwedstrijd waarin vier Europarlementariërs op verzoek van de Europese Beweging Nederland elk hun favoriete burgerinitiatieven nomineerden in het kader van de Week van de Democratie. Vier weken lang konden Nederlanders stemmen op www.europesebeweging.nl. 'Vroeg op Stap' (genomineerd door Europarlementariër Esther de Lange) kwam als overtuigende winnaar uit de bus, gevolgd door 'Bont voor Dieren' (genomineerd door EP-er Kartika Liotard) en 'Model European Parliament' (genomineerd door EP-er Hans van Baalen).

Esther de Lange is verheugd met de uitslag: "Burgerinitiatieven zijn van groot belang in de Europese Unie en drukken ons met de neus op de feiten."

De uitreiking van de prijs vindt plaats door Esther de Lange (ov) tijdens de jaarvergadering van de Europese Beweging Nederland op 3 december a.s., 19.30 uur in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag.