Gemeente Wassenaar

Wethouder Marc van Dijk (VVD) start inzameling kunststof verpakkingsafval

Dit jaar wordt ook in Wassenaar het startsein gegeven voor het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsafval.

Wethouder Marc van Dijk zal op donderdag 3 december om 11.30 uur samen met Avalex en Nedvang de eerste verzamelcontainer officieel in gebruik nemen op de Ter Weerlaan (op het parkeerterrein naast de Jozefkerk). U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Landelijke campagne

Kunststof verpakkingsafval kun je beter scheiden. Van oude kunststof verpakkingen worden vele nieuwe producten gemaakt. Met de inzameling van kunststof verpakkingsafval haken Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex en de gemeente Wassenaar aan bij de landelijke campagne `Plastic Heroes' van de stichting Nedvang.

Wat wel en wat niet

Er kan veel meer kunststof verpakkingsafval worden ingezameld dan vaak wordt gedacht: plastic flessen, shampoo -en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen en boterkuipjes kunnen met een gerust hart in de verzamelcontainer worden gegooid. Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet in de container, net als verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen.

Verzamelcontainers; het plastic afval wordt niet huis-aan-huis opgehaald

Het plastic afval wordt niet huis-aan-huis opgehaald door Avalex. U kunt uw kunststof afval deponeren in de speciale grijze verzamelcontainers (zie de hieronder genoemde 10 locaties) en bij het afvalbrengstation aan de Hogeboomseweg

Verspreid over Wassenaar zijn in de afgelopen weken de verzamelcontainers voor kunststof verpakkingsafval geplaatst op de volgende 10 locaties:

1. Bellesteynlaan

2. Eikenlaan

3. Hofcampweg Nabij AH

4. Katwijkseweg

5. Kerkehout

6. Ter Weerlaan

7. Van Duivenvoordelaan

8. Van Warmondlaan

9. Waalsdorperlaan

10. Witteburgerweg

Voor vragen over de inzameling van kunststof verpakkingsafval kijkt u op www.plasticheroes.nl of op www.avalex.nl

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl