Gemeente Oldenzaal


Gemeente, Twents Carmel College en ROVO ondertekenen convenant voor verkeerseducatie


01 december 2009

Donderdag 3 december 2009 wordt om 9.00 uur het VEVO-convenant getekend op het Twents Carmel College, locatie Praktijkonderwijs aan de Leliestraat in Oldenzaal.
De verkeersonveiligheid van jongeren in de leeftijdscategorie van het voortgezet onderwijs baart zorgen. In het traject van permanente verkeerseducatie zit hier het grootste gat. In diverse plaatsen in Overijssel wordt daarom gewerkt met het project Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs (VEVO).
Het project stimuleert scholen en gemeenten een convenant te ondertekenen. De school verplicht zich hiermee tot het aanstellen van een verkeerscoördinator en de gemeente verstrekt faciliteiten in de vorm van verkeersveiligheidprojecten en financiële middelen. Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) biedt ondersteuning met onder andere netwerkbijeenkomsten en een helpdesk.

Het convenant wordt ondertekend door Thijs Bennink (voorzitter van het ROVO), wethouder Herman Pieper en de heer Spit (adjunct directeur van de school). Het convenant wordt getekend in het bijzijn van een aantal leerlingen.

Op de andere drie locaties van het Twents Carmel College is het VEVO al een bekend begrip. Daar zijn de afgelopen jaren met veel succes de verkeersveiligheidprojecten gedraaid.