Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

CARRÉ COLLEGE ROTTERDAM WINT ROADSHOW

Jasmine Sendar treedt op!

Rotterdam,

Op donderdag 3 december om 13.00 uur zal op het Carré College Rotterdam de roadshow van Veilig Verkeer Nederland plaatsvinden. Scholieren van verschillende middelbare scholen uit Rotterdam streden de afgelopen weken om dit evenement. Jasmine Sendar zal tijdens de roadshow optreden.

Door maatschappelijke stages uit te voeren in samenwerking met de politie Rotterdam-Rijnmond en hiermee zoveel mogelijk fietsen te keuren van buurtbewoners, konden de scholen de wedstrijd winnen. Parallel aan deze stage moesten leerlingen ook spandoeken ontwerpen voor jongeren, om hen ervan te overtuigen de juiste fietsverlichting te gebruiken op de fiets. Doel hiervan is: jongeren bewust maken van verkeer. Het beste spandoek werd uitgekozen door Veilig Verkeer Nederland en is gemaakt door een groep leerlingen van het Carré college.

CVD STAP, onderdeel MaStR, koppelde de scholen aan Veilig Verkeer Nederland voor het uitvoeren van deze maatschappelijke stage.

Jasmine Sendar, ambassadrice van Veilig Verkeer Nederland ziet het belang van deze roadshow in. Zij heeft onlangs kennis gemaakt met ouders van een verkeersslachtoffer. Zij is daarvan erg onder de indruk. "'Mij overkomt het niet' is vaak de gedachtegang van jongeren. En daarom moeten wij actie ondernemen deze jongeren hiervan bewust te maken dat het ook hen kan overkomen".

Noot voor de redactie,