Gemeente Tilburg

Nummer
2009455CS
Datum

2 december 2009

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding voor de heer J.J.M (Jan) van Steensel en J.M. (Coby) van Steensel-Franssen

Zilveren legpenning van de gemeente Tilburg voor de heer J.J.M (Jan) van Steensel en diens echtgenote J.M. (Coby) van Steensel-Franssen voor hun gezamenlijke verdiensten voor de Tilburgse samenleving.

E M B A R G O TOT DONDERDAG 3 DECEMBER 2009 ± 16.15 UUR.

Naam J.J.M. (Jan) van Steensel (65)
J.M. (Coby) van Steensel-Fransen (62)
soort onderscheiding zilveren legpenning van de gemeente Tilburg uitreiking door J. Hamming, loco-burgemeester van Tilburg; G. Mevis, wethouder van Tilburg
plaats/ tijd vanwege de (slechte) gezondheid van mevrouw Van Steensel wordt de onderscheiding uitgereikt op donderdag 3 december 2009 in het auditorium van het Tweestedenziekenhuis, Dr. Deelenlaan 5 te Tilburg. De bijeenkomst vangt aan om 16.00 uur, uitreiking van de onderscheiding om ca. 16.15 uur. Fotografen zijn welkom.

Bijzonderheden:
Het echtpaar Jan en Coby van Steensel-Franssen is reeds vele jaren actief voor de Tilburgse samenleving. Coby van Steensel is sinds 1998 actief als lid van de buurtraad Oerle. Samen met de andere leden van de buurtraad werkt zij aan het verbeteren van de buurt, woon- en leefomgeving en het bevorderen van het welzij van de bewoners in de wijk Oerle. Sinds 2003 is zij betrokken bij het project Verrijk je Wijk, sinds 2004 als ambassadeur. Samen met haar man Jan heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de promotie van het project Verrijk je Wijk in Tilburg.
Jan van Steensel zet zich niet alleen in voor de promotie van Verrijk je Wijk. Hij is ook de vaste chauffeur van de Verrijk je Wijk bus, en heeft deze in onderhoud. Daarnaast legt hij alle veranderingen in de eigen wijk en de activiteiten van Verrijk je Wijk vast, door middel van foto en film. Zo is het beeldarchief van Verrijk je Wijk goed gevuld geraakt. Jan van Steensel heeft ook nog andere verdiensten voor de stad. Hij was enkele jaren lid van het kerkbestuur van de parochie Binnenstad, is 50 jaar werkzaam als acoliet bij de Zusters van Liefde aan de Oude Dijk en is sinds 2006 hoofdman van het Koninklijk Handboogschuttersgilde St. Sebastiaan van Willem III te Tilburg.

Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur voor de verdiensten van dit echtpaar voor de Tilburgse samenleving tot uiting gebracht. Vanwege haar (slechte) gezondheid verblijft Coby van Steensel reeds enige tijd in het Tweestedenziekenhuis. Het ziekenhuis heeft speciaal voor deze gelegenheid het eigen auditorium beschikbaar gesteld.

Contactpersoon:
John Boeren, kabinet van de burgemeester, telefoon 013-5428096