Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 02-12-2009

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending donderdag 3 december
Nederland 1 - 18.15 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG DONDERDAG 3 DECEMBER

Afscheid Sinterklaas en autisten
De Nederlandse Vereniging voor Autisme wil dat de NPS niet alleen de intocht van Sinterklaas in beeld brengt, maar ook verslag doet van het vertrek van de goedheiligman. Met een duidelijke afsluiting van het Sinterklaasfeest kan volgens hen veel onrust bij autistische kinderen worden voorkomen. Een moeder van twee autistische kinderen heeft de actie 'Weg met Sinterklaas' opgezet. "De kinderen zijn wekenlang bang en hyper en daarna nog lang de kluts kwijt."

Een van de belangrijkste punten heeft met de binnenkomst en vertrek van de Sint en zijn gevolg van Zwarte Pieten te maken. Wekenlang wordt aandacht besteed aan de aankomst via o.a 'het Sinterklaasjournaal'. Maar geen seconde aan het vertrek. En dat terwijl kinderen met een autistische stoornis juist die afsluiting nodig hebben. "Ja, de Sint is echt weg!"

The smart grid: De derde industriele revolutie
Aanstaande maandag gaat de grote klimaattop in Kopenhagen van start. De top moet een akkoord opleveren, een vervolg op het Kyoto-verdrag. Het is erop of eronder op deze keer. Econoom Jeremy Rifkin schetst ons het scenario.We staan aan de vooravond van de derde industriele revolutie, aldus de Amerikaanse visionair Rifkin. Een duurzame wereld waarin iedereen energie kan opwekken en aanbieden. Gaat het er echt van komen en wat moet er in Nederland nu gebeuren om dat voor elkaar te krijgen?

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl

Onderwerpen onder voorbehoud