IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 3 december 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*De essaybundel Onze lieve Vrouwe van de Schemering is een zelfportret van schrijver Willem Jan Otten. In de bundel denkt hij na over grote levensvragen aan de hand van literatuur, film en toneel. Een van zijn thema's is de vrije wil: 'Vrijheid is het enige waar mensen last van hebben'.


*We geloven in Obama, in Char of in God. Waarom geven zij ons hoop? In zijn boek Hoop ontrafelt communicatiestrateeg Ronald van der Vorst dit geheimzinnige begrip.


*De partij van Geert Wilders groeit gestaag door in te spelen op de angst voor de islam of het wantrouwen tegenover de Haagse politiek. Maar waar staat de PVV nu écht voor? Vanaf nu elke week een column van een prominente Nederlander met de aanhef 'Beste PVV-stemmer'. Vandaag historicus Maarten van Rossem.


*De kwestie: een sociale tijdbom?
Jongeren leven intens, gefascineerd door uiterlijk, kicks, en status. Volgens het onderzoek De grenzeloze generatie van Motivaction verwaarloost de samenleving deze jeugd en vormt zij een sociale tijdbom.

Een rondetafelgesprek met Frits Spangenberg van Motivaction, José van der Sman van Elsevier en Martijn Jonk van de JOVD.

Live muziek: Arabicana van No Blues

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl