FNV Bouw

WW-rechten deeltijd-WW'ers hersteld

De rechten op een werkloosheidsuitkering worden hersteld voor werknemers die in deeltijd-WW hebben gezeten en daarna door de aangescherpte regels voor de crisissteun zijn ontslagen. Het recht op WW werd aangetast door de deeltijd-WW: werknemers die bijvoorbeeld een jaar in de deeltijd-WW hebben gezeten en daarna worden ontslagen, krijgen een half jaar minder WW bij ontslag.

Om volledig recht op WW te hebben moesten werknemers na afloop van de deeltijd-WW minimaal 26 weken in dienst zijn van een werkgever. FNV Bouw heeft dit proberen te repareren in de deeltijd-WW-overeenkomsten met bedrijven. Door af te spreken dat werkgevers hun werknemers minimaal 26 weken in dienst houden na afloop van de deeltijd-WW, liep het recht op WW geen gevaar.

FNV Bouw is verheugd over deze motie, maar tegelijkertijd zeer sceptisch: de deeltijd-WW loopt nog tot drie weken tot 31 december. FNV Bouw pleit voor voortzetting van de regeling. John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw: "De bouw is laatcyclisch en veel bedrijven die het tot nu gered hebben zullen onherroepelijk in de problemen komen. Sinds oktober zien we een toename van bedrijven die bij ons aankloppen. De bouw is nog niet aan de beurt geweest. De klap komt nog en dan is een regeling als deeltijd-WW broodnodig. Deze vakmensen zijn weer nodig als de bouw aantrekt."