Gemeente Utrecht


raadsvergadering: mondelinge vragen inrichting en bebording verkeersplein Hooggelegen


Ingekomen 2 december 2009


1


Mondelinge vragen van de heer V. Oldenborg (LeefbaarUtrecht) inzake de inrichting en bebording verkeersplein Hooggelegen.


Afgelopen weekend vond er een dodelijk ongeluk plaats op het verkeersplein Hooggelegen. Dit verkeersplein wordt momenteel flink onderhanden genomen ivm de werkzaamheden aan de A2. Publicaties in de krant - waaronder door Veilig verkeer Nederland - leggen ene verband met de tijdelijke bebording, die te klein, te onduidelijk en te laat leesbaar zijn, met name voor de automobilisten die onbekend zijn op dit verkeersplein. Naar verluidt is de gemeente (weer) gezaghebbende over het verkeersplein en dus verantwoordelijk voor de bebording.

Omdat een dergelijk ongeluk niet nogmaals mag plaatsvinden op deze plek, stelt Stadspartij Leefbaar Utrecht de volgende vragen aan het college van b en w:

1. Is de gemeente inderdaad verantwoordelijk voor de inrichting en bebording van verkeersplein Hooggelegen? Zo nee, wie dan wel?
2. Zo ja, wat gaat de gemeente doen om de inrichting en bebording duidelijker en veiliger te maken? Op welke termijn gaat dit plaatsvinden?


---- --