Ingezonden persbericht


Persbericht

Permanente Educatie: Diplomahouders `vergeten' PE certificaten te halen!

Voor 27 december 2009 moeten vergunninghouders en feitelijk leidinggevenden aan hun PE verplichting hebben voldaan. Gezien de aandacht die er geweest is afgelopen periode en het aantal kandidaten welke opleiders hebben verwerkt, verwachten wij dat dit door de meeste vergunninghouders gehaald zal worden.

Lindenhaeghe maakt zich echter wel zorgen om de diplomahouders(*). Van deze groep, en dan nemen wij maar eens het oude assurantie B als voorbeeld, zijn er in het verleden ruim 130.000 diploma's uitgereikt. Wij hebben een berekening gemaakt van het aantal kandidaten welke PE hebben gedaan voor het einde van het jaar om hun diploma actueel te houden. Volgens onze berekening zal het aantal uitkomen tussen de 30.000 en 40.000 assurantie B kandidaten welke hun diploma geactualiseerd hebben middels het behalen van PE certificaten. De grootste groep, dan nog maar één diploma als voorbeeld genomen, heeft geen idee dat hun diploma verloopt als ze geen PE certificaten behalen. Dan is er ook nog een groep die geen PE certificaten moeten behalen, omdat ze bij een werkgever werken die het bedrijfsvoeringmodel hanteert. Als deze mensen ooit van baan willen/moeten wisselen dan zullen die diploma's niets meer waard zijn conform de WFt, omdat ze niet geactualiseerd zijn middels PE certificaten.

Als opleider hebben wij bijna geen plaatsen meer beschikbaar om PE certificaten te behalen voor het einde van het jaar. Conform onze vergunning mogen wij tot 1 juni 2010 het PE WFt programma 2008 ­ 2009 geven, zodat kandidaten alsnog hun diploma's geldig kunnen houden. Wij willen benadrukken dat dit niet geldt voor vergunninghouders en feitelijk leidinggevende, maar alleen voor diploma houders. Gezien de kleine omvang diplomahouders welke reeds PE certificaten hebben gehaald zullen wij ook na 27 december PE WFt programma's faciliteren.

(*) Diplomahouder: Iemand die in loondienst werkt bij een bank, verzekeraar of intermediair welke ooit vakdiploma's heeft gehaald en deze graag geldig wil houden.

Perbericht Lindenhaeghe 03-12-2009 1