Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ODS2 behoort tot de honderd snelst groeiende technologiebedrijven van EMEA

Enschede, 3 december - ODS2, softwareleverancier op het gebied van Field Marketing en Order Management, heeft een prestatie van formaat geleverd met het bereiken van een top100 positie tijdens de Deloitte Technology Fast 500 EMEA. De Fast500 EMEA is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijfhonderd snelst groeiende technologiebedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De topklassering volgt na een veertiende plek tijdens de Technology Fast50 voor Nederland en België eerder dit jaar.

Voor het bepalen van de snelst groeiende technologiebedrijven, berekende Deloitte de procentuele omzetgroei over de laatste vijf jaar. ODS2 slaagde erin om in deze periode met 1693 procent te groeien. De bedrijven die samen de lijst van snelst groeiende technologiebedrijven vormen zijn afkomstig uit de publieke en private sector en omvatten alle technologiesegmenten, waaronder software, internet, biotech/medische apparatuur, computers/randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/netwerken, media/entertainment en greentech.

ODS2 richt zicht met zijn orderintake-, field marketing- en rapportageoplossingen voornamelijk op de dienstenaanbieders in de business-to-consumermarkt die te maken hebben met hoge transactievolumes en een sterke integratie van de bedrijfskolom, zoals dat kenmerkend is voor de telecommunicatie- en elektronicabranche. Onder meer KPN, Microsoft, HP, Acer, Logitech, LG en Philips gebruiken de software van ODS2. Sinds een jaar vinden de oplossingen van ODS2 ook steeds nadrukkelijker hun weg naar de energiesector en de verzekeringsmarkt.

ODS2 heeft zich de laatste jaren met zijn geavanceerde softwareoplossingen bewezen in het ontsluiten van relevante informatie, toegespitst op de wensen en behoeften van klanten en verschillende gebruikersgroepen. Aan de voorkant van de leveringsketen met orderintake en het monitoren van en inspelen op consumentengedrag. Aan de achterkant met het verbeteren van ondersteunende processen en geavanceerde analyses en duidelijke rapportages.

Edwin Poorthuis, CEO van ODS2: 'Ondanks de moeilijke economische omstandigheden hebben wij de groei van de afgelopen jaren ook in 2009 weten voort te zetten. Dit komt vooral doordat wij onze activiteiten in landen als Spanje en Zuid-Afrika flink hebben weten uit te breiden. Dat wij in de EMEA Fast500 het enige softwarebedrijf zijn dat zich richt op ordermanagement en field marketing en dat zo hoog is geëindigd, weerspiegelt het gegeven dat onze producten een meerwaarde opleveren voor onze klanten, ook buiten Nederland. Voor het komende jaar willen we de focus uitbreiden naar het Midden-Oosten en tegelijkertijd ons marktaandeel in de energiesector verder vergroten.

Over ODS2

ODS2 is een internationale softwareleverancier en ontwikkelt complexe (webbased) applicaties zoals (winkel)aanmeldsystemen, rapportagetools & dataregistratiesoftware. ODS2 heeft twee softwareoplossingen in de markt staan, te weten Order Management Software (OMS) en Field Management Software (FMS), en heeft vestigingen in Enschede en Toronto ( Canada). ODS2 werkt voor onder meer KPN, Microsoft, Acer, Philips, Logitech, LG, Pentagon, Hamilton Bright, MediaMarkt en CanalDigitaal en is door Deloitte Fast50 uitgeroepen tot een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland in 2009.

ODS2 is het zusterbedrijf van baZoeKa, de nummer 1 Distributie Service Provider van internet- en digitale tv abonnementen. Meer informatie via www.ods2.com

Voor de redactie
Bent u geïnteresseerd in een een-op-een interview met CEO Edwin Poorthuis, neemt u dan contact op met Wilco Rutenfrans