Media Alert

Security grootste zorg bij 'het nieuwe werken'

~ Meeste organisaties blijven investeren in mobiliteit ~

's-Hertogenbosch, 3 december 2009 - Organisaties maken zich de meeste zorgen om de beveiliging van bedrijfsgegevens wanneer zij denken aan 'het nieuwe werken'. Dit blijkt uit een inventarisatie van RES Software, marktleider op het gebied van User Workspace Management-software, onder klanten en prospects. Naast beveiliging (41 procent) noemt 19 procent van de organisaties het IT-beheer als grootste zorg.

Ondanks deze zorgen blijkt de populariteit van 'het nieuwe werken', waarbij organisaties en medewerkers flexibeler omgaan met arbeidstijd en werkomgeving, zeer groot. Het merendeel van de organisaties (86 procent) investeert in technologie om medewerkers meer bewegingsvrijheid te geven. Daarnaast is 80 procent van de ondervraagden van mening dat zowel de werkgever als werknemer hier profijt van heeft.

Toch is er ruimte voor verbetering. Een derde van de respondenten geeft aan dat de beperkte flexibiliteit van de IT-omgeving 'het nieuwe werken' belemmert om werkelijk een succes te worden. Ook beschikken niet alle medewerkers over de juiste middelen om plaatsonafhankelijk te werken. Dit is bij 61 procent van de ondervraagde organisaties het geval.

"Het is zeer begrijpelijk dat organisaties zich zorgen maken over beveiliging, maar toch hoeft dit geen probleem te zijn bij het nieuwe werken", zegt Ron Grevink, vice president marketing bij RES Software. "Het is belangrijk om de medewerker centraal te stellen, en dus naast het beveiligen van de pc en infrastructuur ook 'persoonsgebonden' beveiliging te realiseren. De medewerker moet altijd en overal toegang krijgen tot zijn persoonlijke desktop met de bijbehorende gebruikerssettings, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging van informatie. User Workspace Management stelt organisaties in staat precies dit te realiseren en tevens het IT-beheer te optimaliseren."