Ingezonden persbericht


3FM Serious Request veiling van start!

Bieden op workshops, collectoritems, hebbedingen en unieke ervaringen.

3FM DJ Gerard Ekdom opent maandag 7 december tijdens 'AVRO Arbeidsvitaminen' de 3FM Serious Request Veiling. Wie zichzelf wil verwennen met opzienbarende, verrassende en 'rock&roll' collectoritems, een unieke workshop wil volgen of een huiskamerconcert wil huisvesten, kan vanaf maandag bieden. Elke dag, tot en met 24 december, worden nieuwe veilingartikelen en belevenissen ter veiling aangeboden.

Nationale en internationale grootheden staan persoonlijke en bijzondere items af die je via www.3fm.nl/veiling kunt bemachtigen. Gesigneerde albums, boeken, kunstwerken en masterclasses, werkelijk alles gaat onder de hamer. Tijdens 3FM Serious Request worden bijzondere veilingitems creatief door de 3 dj's in het Glazen Huis gepresenteerd tijdens VeilingTV. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar malariabestrijding door het Rode Kruis, het doel van 3FM Serious Request dit jaar.

Biedt op een muziekfeestje in je eigen buurt. Haal de Kersttruck naar jouw woonplaats en geniet van een pianoconcert. Liever iets blijvends? Bied dan op een plectrum van Pearl Jam zanger Eddie Vedder, een door Muse gesigneerd canvasdoek of een originele Les Paul gitaar van Krezip. Ook de 3FM dj's leveren hun bijdrage. Bemachtig het allereerste singletje van Gerard Ekdom; Billy Jean van Michael Jackson. Of toch maar de onderbroek van Paul Rabbering en de lederhosen van Coen en Sander? Het maakt niet uit, alles wordt geveild voor 3FM Serious Request.

Heb je zelf ook unieke items van (inter)nationale artiesten thuis liggen die veel geld kunnen opbrengen op de veiling? Doneer het! Stuur een mailtje met een foto van het artikel naar veiling@3fm.nl. Wie weet gaat het wel onder de digitale veilinghamer.

Van 7 tot en met 24 december worden dagelijks nieuwe items op de veiling ingebracht. Op de 24e gaat het complete interieur van het Glazen Huis onder de hamer. De laatste veiling loopt af op 3 januari 2009.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl