Ingezonden persbericht


Coolrec wint RTA-contract voor recycling
Inzameling professionele apparatuur zeker gesteld

Stichting RTA, de organisatie voor inzameling en recycling van professionele elektr(on)ische apparatuur, gaat een samenwerkingsverband aan met Coolrec bv. Vanaf 1 januari verzorgt Coolrec de inzameling en verwerking voor de bij RTA aangesloten technologiebedrijven.

Op woensdag 2 december tekenden beide partijen een driejarig contract waarmee de werking van het systeem voor de komende jaren is gegarandeerd. Henk de Folter, manager van RTA, vroeg eerder dit jaar diverse partijen een aanbieding te doen. De keuze viel op Coolrec, als firma die volgens RTA aantoonde 'over voldoende ervaring en deskundigheid' te beschikken. Beslissend was vervolgens dat Coolrec de beste 'prijsprestatieverhouding' kon aanbieden en daarmee de 'economisch voordeligste aanbieding' is voor de bij RTA aangesloten bedrijven.

"Het inzamelen en het verwerken van apparaten uit de technologiebranches is een dankbare aanvulling op onze dienstverlening", aldus Ron Cramer, marketing manager bij Coolrec, over de samenwerking. "Wij zien het als een uitdaging, om samen met RTA een duurzame oplossing te bieden."

Aangezien Coolrec honderd procent dochter is van de Van Gansewinkel Groep, komen bij de RTA-deelnemers vanaf 1 januari Van Gansewinkel vrachtwagens voorrijden. Met zes vestigingen, waarvan drie in Nederland, twee in België en één in Frankrijk, behoort Coolrec tot een vooraanstaande recycler van elektr(on)ische apparaten in Europa. Coolrec heeft als doel om tijdens het recyclingproces honderd procent van de vrijgekomen schadelijke stoffen op te vangen voor een correcte ver- en bewerking. Daarnaast concentreert Coolrec zich structureel op het optimaliseren van verwerkingsprocessen. Op die manier voldoet de organisatie ruimschoots aan de recyclingpercentages die in de Europese wetgeving (de WEEE) zijn beschreven.

Bij het samenwerkingsverband staat de richtlijn Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) uit 2005 centraal. RTA is een stichting zonder winstoogmerk die is opgericht door FHI, federatie van technologiebranches. Deelname aan RTA is open voor alle Nederlandse producenten en importeurs van professionele elektrische of elektronische apparatuur. Alle deelnemers én hun klanten kunnen de apparatuur simpelweg laten ophalen.
---




Ingezonden persbericht