Ingezonden persbericht


Belangrijkste vernieuwing van het kleurenpalet
sinds de uitvinding van DuPont Corian®

22 nieuwe kleuren verfrissen de magie van DuPont Corian®

(foto's van de 22 nieuwe kleuren op pagina's 4 tot 10. Hoge resolutie beelden van de nieuwe kleuren zijn op verzoek verkrijgbaar. Het volledig nieuwe kleurenpalet kan u bekijken op de website: www.corian.com)

December 2009 - De "magie" van DuPont Corian® blijft evolueren. Na een doorgedreven ontwikkelingsproces van twee jaar inzake kleur en esthetiek, met inbegrip van trendanalyse, marktonderzoek en uitgebreide laboratoriumtesten, introduceert DuPont in Europa, het Midden-Oosten en Afrika een reeks van 22 nieuwe kleuren waarin DuPont Corian® massief oppervlaktemateriaal kan verkregen worden. DuPont Corian® is de aangewezen oplossing voor duizenden architecten, ontwerpers, bedrijven en consumenten wanneer het gaat om oppervlaktematerialen die een superieure combinatie bieden van functionele en esthetische kwaliteiten.

De 22 nieuwe kleuren komen tegemoet aan uiteenlopende wensen op het vlak van stijl en toepassing in zowel commerciële als residentiële interieurs, van keuken- en badkamerwerkbladen tot verlichtingsarmaturen. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in een plaatdikte van 12 mm, terwijl de kleur Designer White ook kan bekomen worden in een dikte van 6 mm.

Negen van de nieuwe kleuren (behorend tot de Eco-Terrazzo collectie en de Eco-Concrete collectie) bevatten gerecycleerd materiaal en zijn het eerste tastbare resultaat van een meerjarig productie- en marketingprogramma van DuPont om massieve oppervlaktematerialen op de markt te brengen die zowel performant als esthetisch verantwoord zijn en duurzaam voor het milieu geproduceerd worden.

De 22 nieuwe kleurvarianten van DuPont Corian® zullen vanaf januari 2010 verkrijgbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tegelijkertijd worden 22 bestaande kleuren geleidelijk aan uit het gamma verwijderd, zodat het totale aanbod in de regio op 100 kleuren blijft.

DuPont heeft verder zijn capaciteit opgevoerd om kleuren op maat te leveren, wat architecten, designers en bedrijven in staat stelt om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van DuPont Corian®. DuPont kan nu aangepaste kleuren in DuPont Corian® leveren vanaf een minimumbestelling van 60 platen.

"We voelen nauwgezet de pols van al onze directe en indirecte klanten in de verschillende marktniches waarin ze werkzaam zijn. Al de nieuwe kleuren en kleurgamma's die we voorstellen zijn het resultaat van deze marktgerichte benadering. De huidige opfrissing van het kleurenpalet is de belangrijkste sinds de introductie van DuPont Corian® in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het nieuwe kleurenpalet is perfect uitgebalanceerd om architecten, designers en bedrijven een brede waaier van mogelijkheden aan te bieden in functie van de wensen van de markt en conform met esthetische criteria en het

samengaan van kleur en toepassing", zo zegt Simon Langlois, business development manager bij DuPont Building Innovations voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"Deze update van het kleurenpalet belooft iets anders, iets nieuws: we hebben stilistische vernieuwing gecombineerd met ecologische duurzaamheid zonder compromissen te sluiten op het vlak van esthetiek en prestaties. DuPont Corian® is altijd een materiaal geweest waarvan de superieure technische eigenschappen - uitzonderlijk sterk, snel en eenvoudig te reinigen, uitermate hygiënisch, gemakkelijk in vorm te brengen en te herstellen - konden omgezet worden in milieuvoordelen. De introductie van nieuwe kleuren met deels gerecycleerde inhoud markeren het begin van een nieuw tijdperk voor DuPont Corian® in termen van ecologische duurzaamheid", zo onderstreept Simon Langlois.

De ontwikkeling van deze 22 nieuwe kleuren werd gecoördineerd door architect Massimo Fucci, consultant van DuPont Corian® voor de doelgroep architecten en designers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

DuPont Corian® (www.corian.com), uitgevonden en exclusief geproduceerd door DuPont, wordt gebruikt voor tal van residentiële en commerciële toepassingen, voor meubilair en voor gespecialiseerde toepassingen. Dit is een niet-poreus massief oppervlaktemateriaal dat vlekbestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, hernieuwbaar en herstelbaar is. DuPont Corian® is verkrijgbaar in ongeveer 100 standaardkleuren en kan in nagenoeg elke denkbare vorm gerealiseerd worden. Krassen kunnen gemakkelijk verwijderd worden, zonder afbreuk te doen aan de schoonheid en de uniformiteit van de kleur.

DuPont Corian® is niet poreus en wordt verwerkt met onzichtbare voegen, waardoor het zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. De hygiënische eigenschappen overtreffen die van vele klassieke materialen en werden na een reeks van vergelijkende testen gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse organisatie LGA QualiTest GmbH.

Het Greenguard Environmental Institute (www.greenguard.org) heeft de DuPont Corian® vaste oppervlakken, evenals de bijbehorende voegproducten en lijmen van DuPont goedgekeurd als "Greenguard Indoor Air Quality Certified®". De certificering van Greenguard verzekert dat DuPont Corian® voldoet aan strenge missiecriteria voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

DuPont is een wetenschappelijk producten- en dienstenbedrijf. DuPont werd opgericht in 1802 en wendt zijn wetenschappelijke kennis aan om duurzame oplossingen te ontwikkelen die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen over de hele wereld. DuPont is actief in meer dan 70 landen en biedt een brede waaier van innovatieve producten en diensten aan voor sectoren zoals landbouw en voeding, woning en bouw, communicatie en transport.

Het ovale logo van DuPont, DuPont en Corian® zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van E.I du Pont de Nemours & Company of zijn aangesloten ondernemingen.