Partij van de Arbeid
Vragen van de leden Neppérus (VVD) en Boelhouwer (PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de minister van Economische Zaken

over de commerciële participatie in Evides


1. Heeft u kennis genomen van het artikel 'Stop concurrentievervalsende steun aan nutsbedrijf Delta in het Financieel Dagblad van 2 december jl?


2. Deelt u de mening dat commerciële participatie in Evides strookt met het publieke karakter van waterbedrijven? En zo nee, waarom niet?


3. Deelt u de mening dat het onwenselijk is dat Delta haar activiteiten op een economische en strategisch onverantwoordelijke wijze voortzet? En zo nee, waarom niet?


4. Is het juist dat Delta uitstel heeft gekregen voor het afsplitsen van Evides? En zo ja, waarom heeft u dan bij de vorige beantwoording de datum van 1 januari 2011 genoemd? En zo nee, deelt u de mening dat vastgehouden moet worden aan het afsplitsen van Evides van Delta vóór 1 januari 2011?


5. Bent u van plan, wanneer Delta geen medewerking verleent aan het afsplitsen van Evides voor de datum van 1 januari 2011, de Drinkwaterwet zodanig aan te passen dat iedere vorm van indirecte overheidsparticipatie in drinkwaterbedrijven uitgesloten is? En zo nee, waarom niet?



Partij van de Arbeid